Cirque du Soleil koopt bedrijf achter Blue Man Group

Een grote overname in de dynamische wereld van het mondiale entertainment. Cirque du Soleil, bekend van de acrobaten- en andere circusacts op modieuze muziek, koopt drum- en muziekgroep Blue Man Group. Met de overname wil Cirque du Soleil zijn aanbod van publieksvermaak verbreden en wereldwijd uitbreiden.

De mannen van de Blue Man Group Foto epa

Blue Man Group is bekend om zijn blauwgeschminkte kale drummers die shows geven waarin niet wordt gesproken. Cirque du Soleil betaalt enkele tientallen miljoenen dollars voor het in New York gevestigde Blue Man Productions, dat in handen was van investeerder GF Capital en de oprichters Chris Wink en Philip Stanton. Blue Man Group gaat wereldwijd op tournee, maar speelt ook op verscheidene vaste locaties.

'We willen onze horizon verbreden, nieuwe vormen van entertainment ontwikkelen en ander publiek bereiken', aldus Daniel Lamarre, bestuursvoorzitter van het in Montreal gevestigde Cirque du Soleil.

Het van oorsprong Canadese Cirque du Soleil is grotendeels eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TPG, die de mondiaal optredende entertainmentgroep in 2015 overnam voor naar schatting 1,5 miljard dollar. Ook een Chinese investeringsgroep en een Canadees pensioenfonds hebben een belang in Cirque du Soleil.

Blue Man Group heeft op dit moment zes producties lopen in vijf Amerikaanse steden en Berlijn. Daarnaast toeren er nog twee blauwe gezelschappen over de wereld.

Lamarre zegt dat Cirque du Soleil niet alleen meer een circusbedrijf wil zijn, maar een mondiale marktleider in entertainment. De bedoeling is dat op korte termijn nog andere overnames worden gedaan.