Chaos op wegen door botsende vrachtauto's

De ochtendspits is dinsdag bij Tilburg, Utrecht en Assen ontregeld door drie ongevallen met vrachtwagens. Op de A27 bij Lunetten reed omstreeks 02.30 uur een vrachtwagen met achtduizend kippen in op een rijdende afzetting van Rijkswaterstaat....

ANP

De ravage op de snelweg bij Utrecht was enorm. Het is nog niet bekendwaardoor de vrachtwagenchauffeur in botsing kwam met de rijdendeafzetting op de A27. De oplegger kantelde. De brandweer probeerde noglevende kippen te vangen en over te laden. De afzetting werd volledigvernield, het wegdek en de vangrail zijn door het kantelen en schuiven vande vrachtwagen zwaar beschadigd. De chauffeur kon ter plaatse aan zijnverwondingen worden behandeld.

Op de A27 vormde zich een file van ongeveer acht kilometer, maaromrijdende automobilisten veroorzaakten op de A2 een veel grotere chaos.Tussen Best en Nieuwegein stond daar op het drukste moment een file van 42kilometer.

Het ongeluk bij Bavel op de A58 van Breda naar Tilburg gebeurdeomstreeks 05.15 uur. Een vrachtwagen geladen met onder meer siliconenoliereed in op wegwerkzaamheden.

De vloeibare siliconen lekten uit het voertuig. Dat zorgde voor eenspekgladde weg. Omdat reiniging van het wegdek mislukte, heeftRijkswaterstaat besloten om een nieuwe laag asfalt aan te leggen.

De ANWB sprak van een heel erg drukke ochtendspits, de eerste na dezomervakantie.

Even na 9.00 uur stonden er 68 files met een totale lengte van 347kilometer, vooral vanwege de ongevallen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden