Britse kloof tussen rijk en modaal groeit gestaag

Inkomens van Britse topbestuurders zijn het afgelopen jaar met gemiddeld 10 procent gestegen. Daarmee was in 2015 de gemiddelde beloning van een Britse bestuursvoorzitter 140 keer zo hoog als het gemiddelde salaris van een werknemer in zijn bedrijf, en 183 keer zo hoog als dat van de gemiddelde Brit.

Een forens rijdt op een vouwfiets door het centrum van Londen, tijdens een metro-staking in juli 2015.Beeld afp

Dat meldt de Britse denktank High Pay Centre, die jaarlijks Britse topinkomens op een rijtje zet. Zij keken naar de inkomens van bestuursvoorzitters van bedrijven genoteerd aan de voornaamste Londense beurs, de FTSE 100. Het gemiddelde inkomen van de voornamelijk topmannen - onder de tien allergrootste verdieners is al twee jaar geen vrouw te bekennen - was in 2015 zo'n 5,48 miljoen pond (6,45 miljoen euro), tegenover 4,96 miljoen een jaar eerder. Grootste grootverdiener in 2015 was met 70,4 miljoen pond Martin Sorrell, van marketingconcern WPP. Hij ging er een bescheiden 28 miljoen op vooruit in vergelijking met 2015.

'Er is een irrationele, ongezonde en groeiende kloof tussen wat deze bedrijven hun arbeiders betalen en wat ze hun bazen betalen', zei de toenmalige Britse minister van Binnenlandse Zaken, Teresa May, in juli. Tot nu toe hebben haar woorden weinig effect. 'Er is kennelijk geen einde in zicht aan het almaar stijgen van inkomenspakketten voor bestuursvoorzitters van FTSE 100-bedrijven', zegt Stefan Stern, directeur van het High Pay Centre.

Ondertussen worden gewone werknemers doorgaans ver gehouden van de vertrekken waar hun meerderen besluiten wie welk deel van de inkomsten van het bedrijf krijgt. Volgens het High Pay Centre is er slechts één FTSE 100-bedrijf waar vertegenwoordigers van de werknemers zitting hebben in het Britse equivalent van de Raad van Commissarissen, dat de salariëring van topbestuurders bepaalt. Reisbureau TUI heeft daar een piloot en een reisagent laten aanschuiven.

Grote ontbrekende in de Britse inkomenstop-10 van 2015 is Ben van Beurden, bestuursvoorzitter van het Nederlands-Britse Shell, die in 2014 nog op nummer 2 prijkte met 19,5 miljoen pond aan totaal inkomen. In 2015 streek hij slechts 5,6 miljoen euro op. Over het algemeen stegen Nederlandse topinkomens in 2015 minder hard dan in het jaar ervoor; het totale inkomen per bestuursvoorzitter ging met gemiddeld 4,25 procent omhoog. Dat bleek vorige maand uit onderzoek van de Volkskrant naar het beloningsbeleid bij 123 vooraanstaande Nederlandse bedrijven en instellingen.

forensen in Londen wachten op de bus.Beeld epa

Matiging in Nederland

Volgens analisten wordt er na jaren van maatschappelijke onrust over topinkomens in Nederland een matiging zichtbaar, al blijven er met name in het bedrijfsleven uitschieters. De bonussen stegen vorig jaar in Nederland fors, met 12,7 procent, en vormen een steeds groter deel van de totale beloning. Vaste salarissen voor topbestuurders gingen echter met een relatief bescheiden 2,1 procent omhoog. In de (semi)publieke sector en bij staatsgerelateerde bedrijven daalden de inkomens van topbestuurders in 2015 soms zelfs.

De matiging in beloning komt doordat commissarissen gevoeliger zijn voor maatschappelijke kritiek, maar ook doordat grote aandeelhouders buitensporige bonussen steeds vaker veroordelen. Dat zei Rients Abma, directeur van Eumedion, dat de belangen behartigt van grote beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars, in juli in deze krant. 'We liggen daarmee ver voor op landen als de VS en Frankrijk, waar dit debat over de rol van aandeelhouders pas net begint', aldus Abma.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden