Britse concerns verhogen inkomens

Tot grote verontwaardiging van de Britse vakbonden hebben topbestuurders van talrijke grote concerns zich verzekerd van fors hogere pensioenuitkeringen, terwijl ze tegelijkertijd bezig zijn te morrelen aan de 'eindloonregelingen' van hun werknemers....

Van onze correspondent Peter de Waard

Farmacieconcern GlaxoSmithKline, olieconcern BP en Unilever hebben volgens een onderzoek alleen al 30 miljoen pond (ruim 40 miljoen euro) opzij gezet voor de pensioenen van hun topbestuurders. 'Waar we tegen zijn is de verschillende benadering van de pensioenregeling tussen de top en de rest van het personeel', zegt Brendan Barber, secretaris-generaal van de TUC, de koepelorganisatie van Britse vakbonden met 6,7 miljoen leden.

Barber zegt dat de vakbonden kritischer gaan kijken naar de pensioenvoorzieningen, omdat topbestuurders op deze wijze via de achterdeur hun bezoldiging verhogen. Jean-Pierre Garnier van Glaxo heeft zich volgens een onderzoek van persbureau`Bloomberg voor zijn oude dag verzekerd van een inkomen van jaarlijks 929 duizend pond (1,5 miljoen euro). Dat is 6,4 procent meer dan in 2001 en bijna gelijk aan zijn salaris in 2002. Het pensioen voor Lord Browne van BP steeg 7 procent tot 856 duizend pond en dat van Niall Fitzgerald van Unilever met 111 duizend pond tot 718 duizend pond.

De verhoging van de pensioenen vond plaats in een jaar dat de aandelenkoersen kelderden. De Londense beursindex FT100 daalde vorig jaar 25 procent, de koers van BP 20 procent en die van Glaxo 31 procent. Andy Fleming van de National Association of Pension Funds (NAPF) vindt de pensioenen voor topbestuurders excessief, 'vooral als je het vergelijkt met het gemiddelde salaris van een Britse werknemer van ruim 24 duizend pond'. In de honderd grootste Britse bedrijven zijn 249 bestuurders nu verzekerd van een pensioen van meer dan 100 duizend pond, 68 van hen krijgen na hun pensionering zelfs meer dan 300 duizend pond.

Veel van deze bestuurders zijn tegelijkertijd bezig de pensioenvoorzieningen voor hun werknemers te versoberen in verband met de slechte rendementen van de fondsen. Zo worden eindloonregelingen, waarbij het pensioen is gerelateerd aan het laatstverdiende loon, massaal afgeschaft. Voor topbestuurders blijven de eindloonregelingen wel intact. Bij Unilever worden de pensioenen voor bestuurders niet alleen gebaseerd op het laatst verdiende salaris maar worden zelfs ook de bonussen meegeteld. Fitzgerald kreeg vorig jaar een bonus van 1,1 miljoen pond.

Deze medevoorzitter van de raad van bestuur van Unilever noemde de riante gouden handdrukken voor falende bestuurders op de woensdag gehouden aandeelhoudersvergadering zelf nog 'een potentieel kankergezwel'. Maar hij kreeg hiermee niet de handen van alle aandeelhouders op elkaar: ongeveer 12 procent stemde tegen het bezoldigingsvoorstel voor bestuurders.

In Groot-Brittannië is het debat over excessieve beloningen hoog opgelopen. Minister Peter Hain karakteriseerde onlangs de grote sommen die falende managers meekrijgen, als 'obsceen'. Minister Patricia Hewitt van Handel en Industrie kondigde eind april nieuwe wettelijke maatregelen aan. Zo denkt ze erover de contractsduur voor topbestuurders terug te brengen tot zes maanden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden