Bouwer Wessels met reisbureau naar beurs

De Amsterdamse effectenbeurs wordt mogelijk een reisbureau rijker. De investeringsmaatschappij Reggeborgh Beheer van Dick Wessels, grootaandeelhouder en bestuurder van het aannemingsconcern Volker Wessels Stevin, bestudeert plannen om het reisbureau Advanced Travel Partners (ATP) naar de beurs te brengen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Binnen een paar maanden valt de beslissing, zegt ATP-directeur J. Jansen. ATP verwacht volgend jaar een omzet van van een miljard gulden te behalen. Reggeborgh is met een belang van 80 procent de grootste aandeelhouder. Jansen bezit de resterende aandelen.

Jansen ontkent dat er al concrete beursplannen bestaan. ATP-adviseur A. de Roever noemt in het branchevakblad Reisrevue het jaar 1998. Hij bereidt inmiddels de beursgang voor. Jansen vindt 1998 'een mooi jaargetal, maar het is slechts een optie. De beursgang is nog niet in gang gezet'.

ATP is een houdstermaatschappij die zich vooral richt op de zakenreiziger. Het bezit acht ondernemingen met zeventien vestigingen in Nederland. Binnenkort wordt het hoofdkantoor verplaatst naar Rozenburg bij Schiphol. De financiële zaken worden afgehandeld in Rijssen, eveneens de vestigingsplaats van Reggeborgh.

ATP bezit naast Nederland ook nog bureaus in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is het concern actief in België, Frankrijk en Duitsland. Met de opbrengst van de eventuele beursintroductie wil ATP verder in Europa expanderen. Maar ook de rest van de wereldbol moet ATP leren kennen, meldt de directeur. 'Op termijn denken we aan kantoren in China en de rest van Azië en de VS. Daar hebben we nu nog geen kantoren.'

De houdstermaatschappij bestaat nog maar een jaar. ATP is ontstaan na het opkopen van diverse reisbureaus. ATP is volgens eigen zeggen winstgevend. 'We zitten met de marges aan de bovenkant van de markt.' Jansen wil niet per se de grootste zijn. Het behalen van goede resultaten is belangrijker.

Voor investeerders als Reggeborgh is de reisbranche gunstig, zo verklaart De Roever. De risico's zijn laag, terwijl de marges aantrekkelijk zijn. Door de beursgang wordt de naamsbekendheid vergroot.

Reggeborgh Beheer is de privé-investeringsmaatschappij van de aannemersfamilie Wessels uit Rijssen. De familie bezit naast een fors belang in ATP participaties in ingenieursbedrijven, de pluimveesector en Norit. Daarvoor had het een belang in aannemersbedrijf Kondor Wessels. Die aannemer uit Rijssen is samengegaan met collega Volker Stevin.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden