Boete voor Amsterdams GVB

Het gemeentelijk vervoersbedrijf GVB in Amsterdam heeft een boete gekregen van 1,4 miljoen euro, omdat de kwaliteit achterblijft. De boete is opgelegd door het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA)....

ANP

Zo bleek halte-informatie niet of niet tijdig aanwezig te zijn, vooral rond de invoering van de nieuwe dienstregeling in mei. In de trams waren onvoldoende lijnennetkaarten verkrijgbaar en de folders van de zomerdienstregeling zijn te laat verspreid en waren enige tijd niet beschikbaar. In metro's ontbraken lijnennetkaarten en werkte het afroepsysteem voor de haltes niet altijd.

Ook op andere punten constateerde het ROA tekortkomingen. Deze hebben onder meer te maken met punctualiteit, de schoonheid van de voertuigen en uitval van de ritten. Het ROA zal later bepalen of voor deze zaken ook een boete wordt uitgedeeld.

Uit de onderzoeken blijkt ook dat het GVB op het gebied van sociale veiligheid juist beter is gaan presteren. Dat is vooral in de metro en de metrostations te zien, waar het vervoersbedrijf overal camera's heeft opgehangen.

Het ROA beloont het GVB hiervoor met een bonus van vier ton euro.

Het ROA heeft per 1 januari de concessie voor het openbaar vervoer in Amsterdam verleend aan het GVB, met een looptijd tot 31 december 2008. De vervoerder dient zich tijdens deze periode te houden aan minimale kwaliteitseisen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden