Blue Fox twijfelt over voortbestaan

Het kwakkelende it-bedrijf Blue Fox is onzeker gestemd over zijn eigen voortbestaan. De directie ziet ‘een onzekerheid van materieel belang’....

ANP

Blue Fox zit in bijzonder zwaar weer. Zoals verwacht is afgelopen jaar met verlies afgesloten. Het nettoresultaat was 6,6 miljoen euro negatief, tegenover een min van 1,5 miljoen euro in het jaar daarvoor. De omzet daalde van 52,4 miljoen euro naar 49,1 miljoen euro.

De vorig jaar aangetreden topman Cees van Steijn heeft een omvangrijke reorganisatie in gang gezet. Inmiddels is het kantoor in Dordrecht gesloten en is er een begin gemaakt met de verkoop van werkmaatschappijen.

Pas na 2007 hoopt Blue Fox te profiteren van deze reorganisatie. Het herstel moet vooral komen uit de textiel- en mode-industrie. Nu is Blue Fox op deze markt nog niet winstgevend, maar wegens zijn ‘sterke positie’ biedt de divisie ‘enorm potentieel’, aldus Steijn maandag. De zwakke Europese textielindustrie was afgelopen jaar nog een van de redenen voor het forse verlies.

Uitbreiding in de textiel- en modemarkt vergt wel forse investeringen. Deze kan Blue Fox niet betalen uit de kasstroom. Er moeten dus werkmaatschappijen worden verkocht. Bovendien heeft het bedrijf met de bank Fortis een nieuwe lening afgesloten die loopt tot juni van dit jaar.

Afgelopen jaar heeft de onderneming zich vooral gericht op het verbeteren van haar financiële positie. Ze heeft schulden afbetaald en kosten verminderd. Blue Fox hoopt daarmee weer een gezond bedrijf te worden. Dit is nog niet helemaal gelukt, maar ‘we verkeren nu in een veel betere positie’, verklaarde Van Steijn. De huidige financiële situatie van het bedrijf noopte de directie te waarschuwen over de onzekerheid over de toekomst.

Voor 2007 wil Blue Fox nog geen voorspellingen doen. Daarvoor zijn er nog te veel onzekerheden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden