'Betere inkomensbescherming bij baanwissel'

Werknemers met een gezondheidsbeperking (ziekte of tijdelijke arbeidsongeschiktheid) lopen vanaf volgend jaar geen financieel risico meer als ze van baan wisselen. Zij behouden dan hun inkomensbescherming op basis van de pensioenregeling waarin ze deelnemen. Dat zijn het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie woensdag met elkaar overeengekomen.

redactie

De inkomensbeschermingsverzekering is een verzekering die uitkeert bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Het kan echter voorkomen dat mensen hun arbeidsongeschiktheidsdekking verliezen, bijvoorbeeld als ze overstappen van een werkgever die de dekking geregeld heeft bij een verzekeraar naar een werkgever die deze dekking geregeld heeft bij een pensioenfonds. De nu overeengekomen koepelorganisaties gaan zich er bij hun leden voor inzetten dat dat per 1 januari 2014 niet meer mogelijk is.

Eerder maakten verzekeraars en patiëntenorganisaties al afspraken om de arbeidsmobiliteit van mensen die geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn te verbeteren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden