Bert Groenewegen nieuwe topman van PCM

Bert Groenewegen is benoemd tot bestuursvoorzitter van uitgever PCM. Groenewegen was al sinds 1 mei interim-bestuursvoorzitter van de uitgever van onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw....

Van onze redactie

Groenewegen is de opvolger van Ton aan de Stegge die begin april vertrok na een conflict met de Stichting Democratie en Media, de meerderheidsaandeelhouder van PCM. Deze stichting heeft PCM dit jaar teruggekocht van het Britse opkoopfonds Apax dat in 2004 was ingestapt.

Voorzitter van de raad van commissarissen Rob Bonnier vindt de benoeming van Groenewegen, die in 2005 als financieel bestuurder begon bij PCM, logisch. ‘Hij is er de afgelopen periode in geslaagd de noodzakelijke rust te brengen binnen het bedrijf en het vertrouwen in de toekomst van PCM te herstellen.’

Het vertrek van Apax en de bonussen voor Aan de Stegge en een andere vertrekkende bestuurder hadden veel onrust veroorzaakt bij het personeel van PCM. Groenewegen, die bij het vertrek van Apax ook aansprak kon maken op een bonus, heeft daar van afgezien.

De Centrale Ondernemingsraad van PCM heeft Pamela Boumeester (49) benoemd als lid van de raad van commissarissen. Boumeester is directievoorzitter van NS Poort, het onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen dat activiteiten op en rond stations ontwikkelt en exploiteert. De raad van commissarissen bestaat nu uit vier leden. De raad zal nog worden uitgebreid met een commissaris. Ook is het de bedoeling dat op termijn nog een bestuurder naast Groenewegen wordt benoemd.

Bij PCM werken 2.900 mensen.

PCM-bestuursvoorzitter Bert Groenewegen. (Foto: PCM) Beeld
PCM-bestuursvoorzitter Bert Groenewegen. (Foto: PCM)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden