Belegger Van den Berg houdt vertrouwen in onvindbare partner

De verdachte belegger René van den Berg heeft 'nog altijd een enorm vertrouwen' in zijn Joegoslavische compaan Dragan Petrovic...

ANP

Van den Berg zegt nog steeds dat hij in een mum van tijd tientallen miljoenen kan regelen om zijn clientèle schadeloos te stellen. Justitie gelooft daar weinig van. De mysterieuze zakenpartner die de bedragen moet opbrengen, is na meer dan een halfjaar nog altijd onvindbaar. Het enige aanknopingspunt is een afgesloten telefoonnummer.

Van den Berg is desondanks niet bevreesd dat Petrovic er met de miljoenen vandoor is gegaan. De van oplichting en faillissementsfraude verdachte tennissponsor liet dat donderdag weten tijdens een voorbereidende zitting voor de rechtbank in Amsterdam. Van den Berg zegt dat hij op basis van een mondelinge afspraak 77 miljoen euro te goed heeft van de Joegoslaaf.

De gevallen toernooidirecteur uit Hilversum herhaalde donderdag dat hij vrij moet worden gelaten, zodat hij orde op zaken kan stellen. ‘Petrovic zal het geld niet in het huis van bewaring komen afleveren; zo werkt dat niet. Ik heb op onorthodoxe wijze zaken gedaan en zal dit ook op onorthodoxe wijze moeten oplossen’, aldus Van den Berg. Hij hamerde erop dat hij graag de investeringen van zijn honderden klanten wil uitkeren, maar welke onorthodoxe oplossing hem daarbij voor ogen staat kon Van den Berg niet uitleggen.

De rechtbank heeft het verzoek om Van den Berg in vrijheid te stellen afgewezen. Volgens de rechter bestaat het gevaar dat de miljoenenbelegger op de vlucht slaat of opnieuw dubieuze transacties aangaat. Tijdens een afgeluisterd telefoongesprek vanuit de gevangenis heeft Van den Berg gezegd: ‘zodra ik hieruit ben, peer ik ‘m.Á

De tennisgoeroe blijft nog drie maanden in hechtenis. De rechtbank wil 1 juni beginnen met de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.

Van den Berg werd eind juli vorig jaar gearresteerd. De zakenman wordt ervan verdacht dat hij 1441 beleggers heeft benadeeld voor ruwweg 125 miljoen euro.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden