Belangenvereniging Van der Hoop in oprichting

Een groep gedupeerde rekeninghouders en andere klanten van Van der Hoop Bankiers wil een gezamenlijke belangenvereniging oprichten...

ANP

Dat heeft A. Slinkman, een van de initiatiefnemers, woensdag bekendgemaakt. De groep komt los te staan van andere initiatieven rond claims van grootaandeelhouders.

‘Er zijn inmiddels al meer dan vijftig reacties van gedupeerden binnengekomen op ons centrale meldpunt’, aldus Slinkman. De groep wil snel een helder beeld krijgen van de gang van zaken rond het faillissementsproces van de bank, alsook van de werkzaamheden van de aangestelde bewindvoerders.

Volgens Slinkman heeft de onlangs failliet verklaarde bank nog geen actueel overzicht gegeven van het totaal aantal gedupeerde klanten. Gedupeerde rekeninghouders van Van der Hoop kunnen zich aanmelden bij de werkgroep via hoop-verlieshotmail.com.

Volgens de curatoren zullen de klanten en schuldeisers van de bank niet al hun geld terugkrijgen. De crediteuren kunnen echter wel op een groot deel van hun claims rekenen. De aandeelhouders zullen waarschijnlijk met lege handen achterblijven.

De groep gedupeerden heeft ernstige twijfels over het functioneren van het bestuur van Van der Hoop. Ook vragen zij zich af in hoeverre de externe accountants en De Nederlandsche Bank (DNB) wel voldoende toezicht hebben uitgeoefend op de bank.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden