Bedrijf van neergeschoten vermogensbeheerder stopt

TPC International, het bedrijf van de vorige week neergeschoten vermogensbeheerder Wilfred Aalders, heeft zijn dienstverlening per direct stopgezet. Dat bevestigt Henk Kuijpers, de mede-directeur van TPC....

Van onze verslaggever Douwe Douwes

Volgens Kuijpers is Aalders voor langere tijd niet in staat te werken. ‘De artsen schrijven absolute rust voor.’ Zonder Aalders kan TPC geen goede dienstverlening leveren, stelt Kuijpers.

Aalders werd vorige week dinsdag neergeschoten door Jos van S. Volgens Van S.’ advocaat Jean Schyns wilde zijn cliënt Aalders gijzelen, om de vermogensbeheerder te laten bekennen dat hij Van S. had opgelicht. Bij de ruzie die vervolgens in het kantoor van Aalders ontstond, werd deze vijf keer door kogels geraakt. Hij kon dezelfde middag het ziekenhuis verlaten.

Volgens Kuijpers loopt het geld van TPC’s cliënten geen gevaar. ‘Wij doen alleen nog maar administratie. De centen van de mensen staan gewoon op de bank.’ TPC raakte afgelopen mei zijn vergunning kwijt van de financiële toezichthouder AFM.

Maar advocaat Hendrik-Jan Bos, die namens gedupeerde cliënten van Aalders optreedt, vreest dat er meer aan de hand is. Volgens Bos proberen Aalders en de zijnen TPC International te laten ploffen, zodat de cliënt die een kort geding heeft aangespannen, achter het net vist. Het geding staat voor 13 september gepland.

‘Dan zou er dus sprake zijn van vooropzet en zouden de bestuurders van TPC International aansprakelijk zijn’, aldus Bos. De advocaat heeft ook een bodemprocedure aangespannen, waarin Aalders persoonlijk aansprakelijk is gesteld.

TPC-directeur Kuijpers wil niet op het kort geding ingaan. ‘Daarover gaan onze advocaten’, zegt hij. Kuijpers weigert de namen van TPC’s advocaten te geven. ‘De heren hebben het druk genoeg.’

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden