Bedrijf uit Hongkong gaat in struisvogels

Nu de financiële markten van Azië onder druk staan en beleggers terughoudendheid betrachten, lijkt de opkomst van de struisvogel niet te stuiten....

REUTERS

Reuters

HONG KONG

De Global Ostrich Group uit Hongkong vindt destruisvogel, dankzij de populariteit van het vlees, het leer en de veren van struisvogels, een ideaal object om geld in te investeren. Een lange adem is wel vereist. 'Je moet genoeg geld hebben om het twee of drie jaar uit te zingen', zegt Raymond Lam, directeur van de struisvogelinvesteringsgroep. 'Het is een lange termijn investering met een stabiel inkomen.'

Investeerders kunnen exemplaren van de non-flying vogel kopen. De aandelen in de fokkerijen worden verkocht in paketten van één, twee of drie vogels. De prijs voor het kleinste pakket bedraagt 6700 dollar (13.400 gulden). Voor het aandeel van drie vogels legt de investeerder 20 duizend dollar (40 duizend gulden) op tafel.

Binnen zes jaar moet die investering verdrievoudigd zijn. Die berekening is gebaseerd op een start met drie struisvogels, die na zes jaar een kudde van 34 beesten hebben verwezenlijkt. Daarvan zullen er per jaar 170 worden verkocht.

Een volwassen struisvogel is 2,5 meter hoog en 130 kilo zwaar. Als ze niet bij een slachter belanden, kunnen ze zeventig tot tachtig jaar oud worden. Een goede struisvogel levert dertig kilo vlees op. De pijs per kilo bedraagt ongeveer vijftien gulden.

De populariteit van de struisvogel is volgens Lam groeiende in Azië. Het vlees heeft weinig vet en cholestorol. De veren zijn ideaal om mee te stoffen of te verwerken in kleding. De huid levert leer van hoge kwaliteit op.

De fokkerijen zijn in Australië gevestigd om dat een droog klimaat ideaal is voor de struisvogel. Eerder mislukte het opzetten van struisvogelboerderijen in België en het Verenigd Koninkrijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden