Bayern wil geld zien van de KNVB

Amsterdam Voetbalclub Bayern München wil compensatie van de KNVB voor de blessure waarmee Arjen Robben is teruggekeerd van het WK....

Tijdens de medische keuring bij zijn club bleek dat Robben, net terug van vakantie, een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen heeft. De speler kan twee maanden niet voetballen. Volgens Bayern is de blessure het gevolg van de te snelle revalidatie van de hamstringblessure.

Normaal staat er zes tot acht weken voor een dergelijke blessure. Robben herstelde onder begeleiding van de fysiotherapeut Dick Van Toorn echter binnen drie weken. Hij speelde daarna mee in vijf wedstrijden van het Nederlands elftal.

Rummenigge zegt dat het anders was gelopen als Robben door de clubarts van Bayern München was onderzocht. Volgens hem heeft Bayern dat meerdere malen gevraagd, maar wees de KNVB dit verzoek telkens af.

‘Misschien wilde men bewust niet dat clubarts Müller-Wohlfahrt Robben onderzocht, omdat de Nederlanders wisten dat de blessure niet zo eenvoudig was als naar de buitenwereld werd voorgesteld. Wij betalen nu de rekening’, zegt Rummenigge in de Duitse krant.

Volgens de voorzitter loopt de Duitse club, naast de sportieve schade, ook financiële schade op. ‘Robben speelt niet, maar hij kost ons wel geld. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de KNVB die kosten gaat betalen.’

KNVB-arts Gert-Jan Goudswaard laat in een verklaring weten dat er wel degelijk voorafgaand aan het WK contact is geweest met de clubarts van Bayern München. ‘De uitslag en plannen voor revalidatie zijn besproken met Müller-Wohlfahrt. Het kan echter voorkomen dat opnieuw schade is opgetreden, of dat de schade niet voldoende heeft kunnen herstellen’, stelt de KNVB-arts.

Van Toorn, die Robben heeft behandeld, laat weten dat het ondenkbaar is dat Robben een nieuwe blessure heeft opgelopen. Hij denkt dat Robben wel kan spelen. ‘Zondag sms’te Robben dat hij fit was en geen pijn voelde.’

Rummenigge zegt niet te begrijpen dat de behandelend arts Goudswaard, Robben heeft laten voetballen. ‘Ik begrijp dat je er als speler alles aan doet om het WK mee te maken. Maar ik begrijp niet dat de ernst van de blessure niet is erkend. Als de arts dat wel heeft gedaan, is het onvoorstelbaar dat hij hem daarmee heeft laten spelen.’

Vooralsnog is Rummenigge niet van plan een klacht bij de FIFA in te dienen. Hij verwacht tot een goede oplossing met de KNVB te komen.

De KNVB laat slechts weten dat de Nederlandse voetbalbond een goede verstandhouding heeft met de Duitse club en dat er op dit moment wordt gepraat. Over welk onderwerp wil de bond niet zeggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden