Australische bank wil overname beurs Londen

De Australische zakenbank Macquarie overweegt met andere investeerders een overnamebod van 1,4 miljard pond sterling (twee miljard euro) in contanten uit te brengen op de Londense effectenbeurs (LSE)....

ANP/Reuters

Euronext, de uitbater van onder meer de Amsterdamse beurs, heeft ookinteresse voor de Londense beurs. Vorig jaar bracht Deutsche Börse, deexploitant van de beurs in Frankfurt, een bod van 1,35 miljard pond uitop de LSE. Het bedrijf trok het bod in nadat het werd afgewezen door dedirectie van de Londense beurs en de eigen aandeelhouders haddengeprotesteerd.

Euronext heeft nog steeds belangstelling voor de LSE. De Britse krantThe Sunday Times meldde in het weekeinde dat de uitbater van de beurzen inAmsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon nog concurrentie ondervindt van OMGruppen, de exploitant van diverse beurzen in Scandinavië. Het Zweedsebedrijf kwam in 2000 al met een bod van 1,06 miljard pond. Dat werdtoentertijd afgewezen.

De LSE heeft maandag laten weten niet formeel te zijn benaderd doorMacquarie. Beleggers lijken rekening te houden met een bod. De beurskoersvan de LSE steeg maandag na het nieuws uit Australië met 4,5 procent tot577 pence. Daarmee komt de waarde van het beursbedrijf op 1,47 miljardpond, iets hoger dan het veronderstelde bod van de Australiërs.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden