Arbo Unie: 480 banen weg door lager ziekteverzuim

De Arbo Unie schrapt dit jaar 480 van de 2380 voltijdbanen. Nederlands grootste onafhankelijke arbodienst verwacht dat daarbij ook gedwongen ontslagen zullen vallen....

Van onze verslaggever Frank van Alphen

De daling van het ziekteverzuim bij middelgrote en grote bedrijven is volgens Dick van der Laan, directievoorzitter van Arbo Unie, de voornaamste reden voor de reorganisatie. ‘Dat is goed voor de bv Nederland, maar leidt tot minder klanten in onze spreekkamers.’

‘Het is verder een samenloop van omstandigheden. Ook de instroom in de WAO is enorm teruggelopen. Bovendien zitten we in de tweede fase van een fusieproces’, aldus Van der Laan. Administratieve dienstverlening wordt steeds minder belangrijk voor Arbo Unie, terwijl advies over gezondheid op het werk aan belang wint.

Voor de huidige reorganisatie heeft Arbo Unie zes miljoen euro uitgetrokken. Verder verwacht het bedrijf een offer van de werknemers die hun werk behouden. Hen wordt gevraagd twee vakantiedagen in te leveren en af te zien van de eindejaarsuitkering van 1,9 procent van het jaarsalaris.

Een verschil met het sociale plan voor eerdere reorganisaties is dat boventallige werknemers die werk vinden binnen de afgesproken termijn geen extra ontslagvergoeding ontvangen. ‘We willen het geld dat beschikbaar is, uitkeren aan degenen die in de WW komen of een baan vinden met een lager inkomen’, zegt Van der Laan.

Arbo Unie heeft de afgelopen jaren vaker gesneden in het personeelsbestand. In 2003 telde de onderneming 3300 voltijdbanen (vierduizend medewerkers) en 110 vestigingen.

Boventallige werknemers kregen bij eerdere ontslagrondes afhankelijk van de leeftijd een halfjaar tot negen maanden de tijd nieuw werk te zoeken en ontvingen een ontslagvergoeding gebaseerd op het aantal dienstjaren. Deze reorganisaties kostte de Arbo Unie de afgelopen twee jaar meer dan twintig miljoen euro. Als gevolg van deze kosten en het krimpen van de markt leed het bedrijf in 2004 en 2005 verlies. De omzet daalde in die periode met 23 procent naar 190 miljoen euro.

Arbo Unie wil nu af van dit dure sociaal plan, dat loopt tot eind van dit jaar. Omdat bonden en Arbo Unie het na onderhandelingen niet eens konden worden over een nieuw sociaal plan leggen de bonden het ‘eindbod’ van de Arbo Unie donderdag in Utrecht ‘neutraal’ voor aan de leden.

Nico Saalbrink, bestuurder bij Abvakabo FNV, vindt dat de termijn waarbinnen werknemers kunnen zoeken naar ander werk langer moet zijn dan zes maanden. Hij meent ook dat de ontslagvergoeding hoger moet worden en dat selectie op kwaliteit alleen in een beperkt aantal gevallen moet worden toegestaan. Arbo Unie wil alle leidinggevenden op kwaliteit selecteren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden