AOW-plan vakbonden valt slecht

Al hebben de bonden water bij de wijn gedaan, de kans is klein dat de sociale partners een alternatief vinden voor het AOW-plan van het kabinet.

Van onze verslaggeefster Elsbeth Stoker

De ‘normleeftijd’ waarop de AOW ingaat, stijgt geleidelijk mee met de levensverwachting. Dat betekent dat werknemers zo’n maand per jaar langer door moeten werken om een volledige AOW-uitkering te krijgen. Wat de vakbonden betreft kunnen de plannen in 2015 ingaan.

Met dit voorstel, dat dinsdag werd gepresenteerd door de gezamenlijke vakcentrales, doet FNV water bij de wijn. Tot nu toe was de grootste vakcentrale mordicus tegen elke verhoging van de AOW-leeftijd. Om de plannen toch te kunnen uitleggen aan de achterban, willen FNV, CNV en MHP dat de AOW-uitkering hoger wordt en dat werknemers zelf het moment bepalen waarop ze de uitkering krijgen.

Dat kan op hun 65ste verjaardag, maar ook op hun 70ste zijn. Wie bijvoorbeeld een jaar langer doorwerkt, kan op zo’n 8 procent extra AOW rekenen, aldus CNV. ‘En iemand die stopt op zijn 65ste krijgt nog steeds een fatsoenlijke AOW’, beloofde Agnes Jongerius, voorzitter de FNV. Volgens haar zou niemand die op zijn 65ste stopt onder het sociaal minimum uitkomen.

Nu stijgen de AOW-uitkeringen jaarlijks mee met de cao-lonen. Ouderen profiteren dus niet van de periodieken en bonussen die werknemers wel krijgen. Hierdoor houdt de koopkracht van AOW’ers geen gelijke tred met die van werkenden. De vakbonden bepleiten een welvaartsvaste AOW, ofwel dat de uitkering voortaan mee stijgt met alle loonstijgingen. Jongerius: ‘Op deze manier behouden we een uitkering waar we trots op kunnen zijn en maken we de AOW toekomstbestendig.’

Daarnaast willen de vakbonden harde afspraken met werkgevers maken over de arbeidsparticipatie van 55-plussers. De ambitie is om deze te verhogen naar 60 procent.

Werkgevers willen graag dat de pensioenleeftijd mee stijgt met de AOW-leeftijd. De vakbonden vinden het echter overhaast om daar nu al toezeggingen over te doen. Ze willen hier komende maanden in de Stichting van de Arbeid verder over praten.

De sociale partners hebben nog tot vannacht om met een definitief voorstel voor de AOW te komen. Lukt dat niet, dan gaat het kabinet door met uitvoering van het eigen plan: een geleidelijke verhoging van de AOW-leeftijd naar 67. FNV vindt dit ‘asociaal’, omdat laagopgeleiden en mensen met zware beroepen er de dupe van worden.

Dit voorjaar heeft het kabinet toegezegd een alternatief AOW-plan te willen overwegen. Maar alleen als de sociale partners dit unaniem zouden steunen en het de beoogde besparing van 4 miljard euro op zou leveren. Volgens de bonden halen ze deze besparing ruimschoots, mede dankzij een hogere arbeidsparticipatie en een verdere fiscalisering van de AOW.

Of er een unaniem advies komt, is de vraag. Met nog slechts enkele uren te gaan, staan de werkgevers en vakbonden nog lijnrecht tegen over elkaar.

De werkgevers betwijfelen of het plan van de bonden wel 4 miljard oplevert. Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW zei dinsdag in NOVA dat alleen een flexibilisering van de AOW-leeftijd bespreekbaar is. Dinsdag kwamen de werkgevers met hun voorstel: in 2025 in één keer de pensioen- en AOW-leeftijd verhogen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden