Als het bedrijf wordt overgenomen, kan je salaris veranderen

Functie: sociaal psychiatrisch verpleegkundige, 3.800 euro bruto (36 uur)

Een psychiatrische inrichting in RekkenBeeld Marcel van den Bergh

Dilemma

Hetty (58) verdient maandelijks zo'n 400 euro minder dan haar directe collega's en dat zit haar niet lekker. Ze werkt al zo'n twintig jaar als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (spv) in de geestelijke gezondheidszorg. Hetty houdt zich bezig met diagnostiek en behandeling van ouderen met psychiatrische problematiek. Bij haar vorige werkgever werd zij betaald volgens schaal 60 van de cao voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Deze werkgever ging anderhalf jaar geleden failliet.

Gelukkig werd Hetty's vestiging overgenomen door een ander bedrijf en mocht ze blijven werken voor de nieuwe werkgever. Wel werd ze een paar treden lagen ingeschaald: in schaal 55. Blij dat ze was met haar baanbehoud ging Hetty akkoord met een lager salaris.

Ook collega's die meekwamen met de nieuwe eigenaar werden in schaal 55 geplaatst, vanwege een herziening van de cao. Met één groot verschil: zij hebben wél hun hogere salaris kunnen behouden.

Hetty vindt dat 'enigszins onrechtvaardig'. 'Ik heb het besproken met een leidinggevende, maar van goodwill is geen sprake. Ze houden zich aan de afspraken.'

Maar is dat zo? Mag Hetty's werkgever voor hetzelfde werk zo'n ander salaris betalen?

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?

intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Advies

Het antwoord is nee, met een dikke vette 'maar' eraan vast. Gelijke behandeling is een grondrecht, zegt Maarten Stigter van Berenschot. 'Dat geldt ook voor beloning: gelijke arbeid dient gelijk te worden betaald.'

Maar werksituaties moeten precies gelijk zijn, en dat is het probleem volgens Stigter. 'Gevallen zijn zelden gelijk. Ook al lijken ze soms verdacht veel op elkaar.'

Dus toon het juridisch maar eens aan. En dat juridische traject is lastig, meent Bert Dasselaar. Volgens de jurist van vakbond CNV moeten mensen met dezelfde functie ingedeeld worden in dezelfde schaal - zoals ook het geval is op Hetty's werk. Met dezelfde schaal zou je hetzelfde salaris verwachten, maar behalve de schaal zijn er nog veel meer factoren die het salaris beïnvloeden, zegt Dasselaar. Bijvoorbeeld leeftijd en ervaring.

Bovendien is het wettelijk niet toegestaan het salaris van medewerkers te verlagen bij een nieuwe functie-indeling, zegt Jacco van den Berg, naamgever van zijn eigen trainingsbureau. Dat ligt anders als iemand van werkgever wisselt.

Hetty's collega's krijgen dus niet beter betaald. Hetty krijgt zelf vooral slechter betaald, omdat zij de pech had dat ze van werkgever moest veranderden en opnieuw haar salaris moest uitonderhandelen. Kan ze dan niks doen? Jawel, zegt Van den Berg, Hetty kan proberen in schaal 60 te komen. 'De enige mogelijkheid daartoe is een toetsing en herwaardering van de functie-inhoud. Omdat jouw collega's ook in schaal 55 zitten, lijkt mij de kans van slagen op een gunstige herwaardering niet groot. Maar niet geschoten is altijd mis.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden