In India bestaat het aanbod aan elektrische autos enkel uit de kleine vierpersoons Mahindra & Mahindra e2o, die door zijn eveneens kleine accu niet erg ver komt.
In India bestaat het aanbod aan elektrische autos enkel uit de kleine vierpersoons Mahindra & Mahindra e2o, die door zijn eveneens kleine accu niet erg ver komt. ©

Als het aan India ligt sterft de verbrandingsmotor uit

India wil in 2032 alleen nog elektrische voertuigen

Of de brandstofmotor op zijn laatste zuigerveren loopt, zoals her en der wordt beweerd, is misschien nog geen uitgemaakte zaak. Maar als zijn einde nabij is, dan komt dat mede door een aanval uit onverwachte hoek: India.

Daar verscheen vorige week een rapport van een belangrijke overheidsdenktank, dat ervoor pleit om volledig elektrische auto's te stimuleren met lagere belastingen en gunstige leningen. Belastinginkomsten van benzine- en dieselauto's moeten worden gebruikt voor de bouw van een netwerk van laadstations. In 2032 moeten alle voertuigen in India elektrisch zijn, aldus de opstellers.

Als het voorstel wordt overgenomen, betekent dit een grote verandering voor 's werelds snelst groeiende automarkt, aldus Reuters, dat het rapport als eerste mocht lezen.