‘Als de loonsverhoging doorgaat, kost dat banen’

Is het chantage of juist iets om trots op te zijn? Daarover kibbelen warenhuis V & D en de vakbonden.

Vandaag is de deadline van de personeelsenquête die V & D deze week houdt onder 11.500 medewerkers. De vraag die hen wordt gesteld, is of ze instemmen met het openbreken van de cao.

Wat het concern betreft is de geplande loonsverhoging van 3,3 procent per 1 juli geen optie meer. Weigeren de werknemers daarin mee te gaan, dan overweegt het concern honderden banen te schrappen.

De voornemens van het warenhuis zijn opmerkelijk. In Nederland gebeurt het zelden dat een cao wordt opengebroken.

Wat de vakbonden betreft ‘chanteert en misleidt’ het warenhuis zijn personeel. En heeft het warenhuis aan het eind van de week – als de uitslagen bekend zijn – geen poot om op te staan, omdat ‘de werknemers onder druk zijn gezet met verkeerde informatie’.

V & D ziet het heel anders. Volgens Brent van Rossem (36), directeur human resource, is de personeelsenquête juist iets om trots op te zijn. ‘We geven het personeel een stem en betrekken ze bij ons dilemma. Onze medewerkers hebben enthousiast gereageerd op de enquête.’

Enthousiasme over loonmatiging?

‘Bij V & D werken heel betrokken medewerkers, zij geloven dat wij met z’n allen een goede toekomst tegemoet gaan. We hebben hen uitgelegd wat we daarvoor nodig hebben.

‘Ons marktaandeel is afgelopen drie jaar gegroeid. Willen we deze ingeslagen weg voortzetten, dan moet er iets gebeuren. Door de economische crisis zijn we op een punt aanbeland waardoor we niet onder een loonmatiging uitkomen.

‘We hebben vorig jaar een goede cao voor twee jaar afgesloten, maar de situatie is inmiddels zo veranderd dat we deze willen openbreken. Doen we dat niet, dan moeten we banen schrappen of medewerkers uren laten inleveren.

‘We hebben ons personeel voorgerekend dat de loonsverhoging gelijk staat aan vijfhonderd arbeidsplaatsen of 5 procent minder uren.’

Vakbonden noemen het chantage.

‘Van onze medewerkers is maar een klein deel lid van de vakbond.’

Volgens de vakbonden kan V & D helemaal geen banen schrappen. Het warenhuis heeft net een reorganisatie achter de rug.

‘Dat is een verkeerde inschatting van de vakbonden. Ons uitgangspunt blijft baanbehoud. Maar als de loonsverhoging doorgaat, kan dit wel degelijk leiden tot baanverlies. In welke orde van grootte het zal zijn, moet nog beoordeeld worden.’

V & D is onderdeel van Maxeda. Dit concern is weer in handen van onder andere KKR. Deze private equityfirma heeft afgelopen jaren miljoenen verdiend aan Maxeda, door onder andere het vastgoed te verkopen en de winkelpanden terug te leasen. FNV Bondgenoten vindt het onverantwoord dat deze grootverdiener de rekening voor de crisis bij de werknemers neerlegt.

‘KKR is juist een heel goede investeerder. Dankzij deze eigenaar heeft V & D zich succesvol kunnen herstellen en marktaandeel kunnen veroveren. We hebben bijvoorbeeld nu al ruim 25 winkels kunnen vernieuwen dankzij investeringen van KKR. En we hebben de restaurantformule La Place flink kunnen uitbreiden.’

Stel dat de meeste V & D’ers zeggen: liever baanzekerheid dan een loonsverhoging. Wat gaat u dan doen?

‘Ik wil niet vooruitlopen op de resultaten. Maar ik verwacht dat de vakbonden zullen bijdraaien en dat we de resultaten met hen zullen bespreken.’

De vakbonden hebben al laten weten niet op uw uitnodiging voor een gesprek in te gaan. Wat doet u als zij niet bijdraaien?

‘Ik verwacht dat ze uiteindelijk wel met ons om tafel willen.’

Een cao is een contract met de vakbonden. Zonder hun instemming kan deze niet opengebroken worden. Wat FNV Bondgenoten betreft zijn de werknemers gechanteerd en kunt u op een kort geding rekenen als u de cao toch aanpast.

‘Ik herhaal: ik wil niet op de uitslagen van de enquête vooruitlopen. Maar ik ben ervan overtuigd dat V & D’ers heel betrokken medewerkers zijn die zelf een goed besluit kunnen nemen.

‘Wij, als managementteam, zullen de stem van ons personeel in ieder geval respecteren en verdedigen. Ik ben verbaasd als de vakbonden dat niet zouden doen.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden