'Albert Heijn belooft voorlopig te stoppen met kiloknallers varkenshaas'

Totdat alle varkenshaas van een Beter Leven-ster voorzien kan worden, zal Albert Heijn stoppen met stunten met varkenshaas. De supermarktketen heeft dat beloofd aan Wakker Dier, zo meldt de dierenorganisatie.

Redactie
null Beeld
Beeld

Hoewel in het vers-vleesschap veel varkensvlees al is voorzien van een Beter Leven-ster, laten de supermarkten deze belofte bij aanbiedingen regelmatig varen, zegt Wakker Dier. Door aanbiedingen schiet de verkoop omhoog en kan de winkel vaak niet genoeg 'stervlees' krijgen. 'In plaats van de aanbieding achterwege te laten, gooien veel supermarkten dan hun principes overboord en leggen toch weer vlees van industrievarkens in het schap', aldus een verklaring.

Geklaagd

Wakker Dier had geklaagd over Albert Heijn omdat die in het eigen magazine Allerhande had gemeld dat al het varkensvlees is voorzien van minimaal één Beter Leven-ster. Maar volgens de dierenorganisatie werd tegelijk in de bonusfolder varkenshaas zónder ster aangeprezen.

Wakker Dier heeft zijn strijd tegen het stunten met vleesproducten onlangs geïntensiveerd. Waar de actiegroep voorheen kiloknallers definieerde als aanbiedingen met een prijs lager dan 4,12 euro per kilo, worden er nu 'alle folderuitlatingen voor vlees en vleeswaren zonder zichtbaar dierenwelzijnskeurmerk' toe gerekend. Supermarkten verwijten Wakker Dier te kort door de bocht te gaan.

Lees ook

Vijftig hoogleraren hebben zich achter de campagne 'Stop de Kiloknaller' geschaard waarmee Wakker Dier de druk op supermarkten wil verhogen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden