Aegon verkoopt meer verzekeringspolissen

Aegon heeft voorzichtig de weg naar boven teruggevonden. De verzekeraar verkoopt meer polissen dan vorig jaar, vooral in de Verenigde Staten....

Van onze verslaggever

Dat bleek donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de verzekeraar uit Den Haag. Beleggers reageerden enthousiast. De koers van Aegon steeg met 1,7 procent naar het hoogste niveau in 2,5 jaar.

Toch is Aegon nog mijlenver verwijderd van het koersniveau van eind jaren negentig, toen de beurswaarde van de verzekeraar explodeerde, en Aegon met de koop van Transamerica voet aan wal kreeg op de Amerikaanse markt.

De winst in het derde kwartaal van 2005 bedroeg 643 miljoen euro, een stijging van een kwart ten opzichte van vorig jaar. De omzet van Aegon steeg met 6 procent tot 7,4 miljard euro. De toename is het gevolg van hogere winstmarges en meevallers die voortvloeien uit de nieuwe boekhoudregels.

De verkoop van nieuwe levensverzekeringen nam het afgelopen kwartaal toe in Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië; de drie belangrijke markten waar Aegon actief is. Analisten noemen het een nadeel dat de verzekeraar vooral daar omzet boekt. De vraag naar levensverzekeringen op deze ‘ontwikkelde markten’ groeit nauwelijks meer.

In Nederland wist Aegon echter marktaandeel af te snoepen van andere verzekeraars, door een aantal grote pensioencontracten af te sluiten. Daardoor blijft het premievolume van Aegon in Nederland op peil.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden