Advocaat Dion Bartels geschorst

Advocaat Dion Bartels is met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd geschorst. Volgens de Raad van Discipline in Amsterdam geeft hij ‘er geen blijk van zijn praktijk behoorlijk te kunnen uitoefenen’.

Van onze verslaggever Menno van Dongen

De tuchtrechter stelt dat ‘de wijze van optreden van het kantoor niet zonder risico is en dat de financiële basis kwetsbaar is’.

De deken van de Utrechtse Orde van advocaten had de Raad van Discipline gevraagd Bartels te schorsen. Aanleiding zijn klachten over de flamboyante raadsman, tegen wie tuchtrechtelijke onderzoeken en procedures lopen.

Bartels staat veronderstelde gedupeerden bij in geruchtmakende fraudezaken. Zo probeert hij geld terug te vorderen van Palm Invest en EasyLife.

Een groep cliënten had bij de Utrechtse deken geklaagd over de raadsman, die hun zou hebben beloofd dat hij binnen drie maanden miljoenen kon terughalen bij een beleggingsfonds. Op grond van deze belofte, die hij niet heeft waargemaakt, besloten ze geld in de procedure te steken.

Eerder oordeelde een rechter dat Bartels zich niet publiekelijk negatief mag uitlaten over het vastgoedbedrijf van Richard Homburg, die hij ten onrechte zou hebben beschuldigd van beleggingsfraude.

Volgens de raadsman is de Orde van Advocaten ‘bezweken onder de druk van Homburg c.s.’. Bartels reageert laconiek op zijn schorsing, die hij zal aanvechten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden