25 of 40 jaar in dienst? Reken vooral niet meer op een gouden horloge of een fraaie vulpen

Slecht nieuws voor jubilerende werknemers: het gouden horloge of de vulpen met inscriptie is op zijn retour. Werkgevers zetten hun hondstrouwe werknemers steeds minder vaak in het zonnetje als ze 25 of 40 jaar in dienst zijn. Het extra maandsalaris voor jubilarissen verdwijnt langzaam maar zeker uit onze cao’s.

Werkgeversvereniging AWVN bevestigt berichtgeving in De Telegraaf  van deze strekking. ‘Trouw steeds minder waard’, kopte de krant vanochtend. ‘We kunnen het niet hard maken met cijfers, maar we zien wel dat er sprake is van een neerwaartse trend’, zegt AWVN-woordvoerder Jannes van der Velde. Opvallend, want ondanks het oprukkende aantal Nederlanders met flexibele contracten zijn er nog altijd flink wat honkvaste werknemers, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bijna 1 op de 3 werknemers zit al tien jaar of langer bij dezelfde baas.

Tegelijkertijd worden 25- of 40-jarige jubilea wel steeds zeldzamer, ziet ook Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie. ‘De vele reorganisaties bij grote werkgevers in de afgelopen jaren hebben heel wat toekomstige jubilea geknakt. Ik was net nog in gesprek met een vakbondslid dat op twee maanden na zijn 25-jarig dienstverband bij Nationale Nederlanden niet heeft gehaald. Hij had de gouden pen bij zich die zijn vader kreeg toen die 25 jaar voor Nationale Nederlanden werkte, die had zijn jubileum wel gehaald.’

Werkgevers steken het geld voor gouden pennen en extra maandsalarissen liever in de ‘duurzame inzetbaarheid’ van hun werknemers, zegt Jannes van der Velde. ‘Denk bijvoorbeeld aan bij- en omscholing van personeel. Dat geld komt dan niet ten goede aan alleen oudere werknemers, maar aan al het personeel.’ Ook de zogeheten ‘ouwelullendagen’, extra vrije dagen om oudere werknemers te ontzien, sneuvelen steeds vaker in de cao’s, ten faveure van extra middelen voor scholing.

Enig opportunisme is werkgevers niet vreemd bij het schrappen van de bonussen voor jubilerende werknemers, ziet Castelein. ‘Er zijn ook bedrijven die grote groepen werknemers richting de jubileumgrens zien kruipen. Als je dan 40 jaar geleden hebt afgesproken dat deze mensen bij hun jubileum een extra maandsalaris krijgen, kan het als werkgever gunstig zijn om dit snel uit de cao te halen. Want je zult maar 5.000 extra maandsalarissen moeten uitbetalen.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden