Volkskeuken

  1. 847 artikelen sinds 21 maart 2013
  2. Lekker hoor, die Arabische keuken, maar ze gebruiken altijd van die ingrediënten waarmee je verder niets kunt. Niet waar, weet kookboekenschrijver Nadia Zerouali. Dus geeft ze behalve een recept ook tips voor wat je er vérder mee kunt. Je kunt niet echt zeggen dat Egypte geroemd wordt om zijn smakelijke keuken. En, toegegeven, het staat ook niet in mijn top-5 van favoriete eetlanden, maar er is ee

    Gevulde bietjes met bulgur & dukkah

    Koken & Eten

    Lekker hoor, die Arabische keuken, maar ze gebruiken altijd van die ingrediënten waarmee je verder niets kunt. Niet waar, weet kookboekenschrijver Nadia Zerouali. Dus geeft ze behalve een recept ook tips voor wat je er vérder mee kunt. Je kunt niet echt zeggen dat Egypte geroemd wordt om zijn smakelijke keuken. En, toegegeven, het staat ook niet in mijn top-5 van favoriete eetlanden, maar er is ee …

  3. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Zarzuela de pescado (Hoofdgerecht voor 4 personen). Laatst moest ik in Amsterdam tussen twee afspraken in iets eten, dus toog ik naar de Febo op het Stadionplein. Maar waar ooit de Febo zat, zit nu een spiksplinternieuw restaurant, Het Amsterdamse Proeflokaal (HAP). Het is een grote zaak, betrekkelijk hip

    Zarzuela de pescado

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Zarzuela de pescado (Hoofdgerecht voor 4 personen). Laatst moest ik in Amsterdam tussen twee afspraken in iets eten, dus toog ik naar de Febo op het Stadionplein. Maar waar ooit de Febo zat, zit nu een spiksplinternieuw restaurant, Het Amsterdamse Proeflokaal (HAP). Het is een grote zaak, betrekkelijk hip …

  4. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: speklapjes met citroengras (hoofdgerecht voor 4 personen). Culihysterie waart door het land. De Volkskrant schonk er onlangs al flink aandacht aan in een artikel. Een van de opvallendste uitingen ervan is de suikerfobie. Let wel, ik ben ervan overtuigd dat er veel te veel zoet wordt gegeten. Koeken, frisd

    Speklapjes met citroengras

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: speklapjes met citroengras (hoofdgerecht voor 4 personen). Culihysterie waart door het land. De Volkskrant schonk er onlangs al flink aandacht aan in een artikel. Een van de opvallendste uitingen ervan is de suikerfobie. Let wel, ik ben ervan overtuigd dat er veel te veel zoet wordt gegeten. Koeken, frisd …

  5. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Gevulde aubergines met ovenfrietjes (Hoofdgerecht voor 4 personen) We scheiden ons afval minutieus: papier, glas, plastic, textiel, batterijen en apparaten. We eten de helft van de week geen vlees. We fietsen veel en vliegen weinig. Vis en vlees eten we het liefst met duurzaamheids- en diervriendelijke ke

    Gevulde aubergines met ovenfrietjes

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Gevulde aubergines met ovenfrietjes (Hoofdgerecht voor 4 personen) We scheiden ons afval minutieus: papier, glas, plastic, textiel, batterijen en apparaten. We eten de helft van de week geen vlees. We fietsen veel en vliegen weinig. Vis en vlees eten we het liefst met duurzaamheids- en diervriendelijke ke …

  6. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Russische salade (hoofdgerecht voor 6 personen). Mijn vriendin Anne woont in een voormalige school. Ze ontvangt geregeld de leukste brieven, die ze gelukkig allemaal opent. Zoals onlangs van de firma Snackcar die de school een geweldig idee aan de hand deed om het einde van het schooljaar te vieren. Onze

    Russische salade

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Russische salade (hoofdgerecht voor 6 personen). Mijn vriendin Anne woont in een voormalige school. Ze ontvangt geregeld de leukste brieven, die ze gelukkig allemaal opent. Zoals onlangs van de firma Snackcar die de school een geweldig idee aan de hand deed om het einde van het schooljaar te vieren. Onze …

  7. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: maultaschen: ravioli met gehakt (hoofdgerecht voor 4 personen). Wie zegt dat Duits een saaie taal is, moet het menu van de Deutsche Bahn eens bestuderen. In de bistro van de trein naar Berlijn stonden 'Schwäbische geschmalzte Maultaschen' op de kaart. Schmalz kende ik als zelfstandig naamwoord, reuzel is

    Geschmalzte Maultaschen

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: maultaschen: ravioli met gehakt (hoofdgerecht voor 4 personen). Wie zegt dat Duits een saaie taal is, moet het menu van de Deutsche Bahn eens bestuderen. In de bistro van de trein naar Berlijn stonden 'Schwäbische geschmalzte Maultaschen' op de kaart. Schmalz kende ik als zelfstandig naamwoord, reuzel is …

  8. Lekker hoor, die Arabische keuken, maar ze gebruiken altijd van die ingrediënten waarmee je verder niets kunt. Niet waar, weet kookboekenschrijver Nadia Zerouali. Dus geeft ze behalve een recept ook tips voor wat je er vérder mee kunt. Ik ben dol op granaatappels. In mijn oren, in huis en vooral in de keuken. Ik kan me prima vereenzelvigen met deze bolle vrucht met een taai schilletje die, als je

    Parelcouscous met geblakerde lente-ui & granaatappeldressing

    Koken & Eten

    Lekker hoor, die Arabische keuken, maar ze gebruiken altijd van die ingrediënten waarmee je verder niets kunt. Niet waar, weet kookboekenschrijver Nadia Zerouali. Dus geeft ze behalve een recept ook tips voor wat je er vérder mee kunt. Ik ben dol op granaatappels. In mijn oren, in huis en vooral in de keuken. Ik kan me prima vereenzelvigen met deze bolle vrucht met een taai schilletje die, als je …

  9. Nasi koening met laos en djeroekpoeroetblaadjes

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: nasi koening (bijgerecht voor 2 tot 4 personen). It's the rice, stupid. De ene week stonden de fractieleiders van D66 en de Christenunie met hun secondanten nog vrolijk op de foto in het Haagse restaurant Garoeda, waar ze, volgens eigen zeggen, bij een goede rijsttafel een goede basis hadden gelegd voor d …

  10. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Auberginetompouces met mozzarella en rucola-rozemarijnpesto (Bijgerecht voor 4 personen). Ik beken: ik ben een barbecuehater. Niet alleen omdat barbecueën in de praktijk neerkomt op bergen voorgekruide plofkippoten, martelbigribben en zurige aanbiedingshamburgers, gegarneerd met veelkleurige drab uit fles

    Auberginetompouces met mozzarella en rucola-rozemarijnpesto

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Auberginetompouces met mozzarella en rucola-rozemarijnpesto (Bijgerecht voor 4 personen). Ik beken: ik ben een barbecuehater. Niet alleen omdat barbecueën in de praktijk neerkomt op bergen voorgekruide plofkippoten, martelbigribben en zurige aanbiedingshamburgers, gegarneerd met veelkleurige drab uit fles …

  11. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: heilbot met gestoomde groenten en antiboise (hoofdgerecht voor 4 personen). Op 29 juni ontving ik een aantal verontruste mailtjes, appjes en sms'jes. Gegrilde groenten in de donderdagkrant? Wat was er met mij aan de hand? Maar het was slechts het nieuwe Volkskeukenrooster waarvan de lezers zo schrokken. D

    Heilbot met gestoomde groenten en antiboise

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: heilbot met gestoomde groenten en antiboise (hoofdgerecht voor 4 personen). Op 29 juni ontving ik een aantal verontruste mailtjes, appjes en sms'jes. Gegrilde groenten in de donderdagkrant? Wat was er met mij aan de hand? Maar het was slechts het nieuwe Volkskeukenrooster waarvan de lezers zo schrokken. D …