#binnenskamers adviseert: pas op met die kippenpoot
© ANP/Bewerking de Volkskrant

#binnenskamers adviseert: pas op met die kippenpoot

#binnenskamers brengt u de scherpste observaties vanaf het Binnenhof, waargenomen en opgetekend door de verslaggevers van onze parlementaire redactie.

Politici, wees gewaarschuwd: niet te gretig kluiven
13.00 uur - Maartje Bakker (@maartjebakker)

In Den Haag is iedereen er elke dag van doordrongen: politiek is beeldvorming.

Maar dit is de laatste dag voor het zomerreces. De hitte is ongekend, de terrassen op het Plein zitten vol met rosédrinkers, op het Binnenhof zwermen toeristen in korte broeken, er wordt zelfs beachvolleybal gespeeld op de Hofvijver, en ondertussen hollen Kamerleden van het ene debat naar het andere, slepen ze zich met hun laatste energie naar het reces, de vrijheid lonkt.

Dan wil ook een Kamerlid wel eens lekker ongedwongen in een satétje happen. En laat de donderdag voor het zomerreces nu net de traditionele barbecuedag te zijn, een festijn bekostigd door de slagers in den lande.

Het is niet dat we politici hun stukje vlees niet gunnen, maar hier een goedbedoelde waarschuwing: houdt u in. Of weet dat u eindigt in deze eregalerij.

Eén kanttekening is op zijn plek: de foto van Mark Rutte is al bijna tien jaar oud. Hij dateert uit de tijd toen de VVD'er pas net lijsttrekker was. Onze fotograaf meldt dat het ondoenlijk is om Mark Rutte nu hij premier is te snappen op een onbewaakt moment.

Eerder in #binnenskamers
1 juli
· PvdA blaft, maar wil niet bijten

30 juni
· Kamer wil af van lijstverbindingen

24 juni
· PvdA regeert al tot in 2018

In #binnenskamers bloggen onze Haagse redacteuren over de grote en de kleine politiek. Ze geven een eerste duiding bij de actualiteiten, delen opmerkelijke observaties en schetsen het waarom van het spel en van de knikkers. De laatste updates vindt u op volkskrant.nl/politiek.