Wandel zelf mee met Caspar Janssen in Nijmegen

Caspar Janssen loopt  voor zijn wandelcolumn door heel Nederland en brengt zo het landschap in kaart.  Hij verhaalt op een aanstekelijke manier over planten, dieren, mensen en kwesties van het Nederlandse land. Op vrijdag 25 mei loopt hij één dag door een mooi landschap en kunt u deelgenoot worden van zijn bevindingen.

Caspar blikt in deze video terug op een jaar lang op zijn wandelschoenen door de Nederlandse natuur: 'Soms stap ik uit een trein in een godvergeten oord en begin ik te lopen door eindeloze velden, akkers, en denk ik: waar ben ik in godsnaam aan begonnen? 

We starten om 10:00 uur de wandeling in Nijmegen waarbij we over de Nijmeegse stuwwal richting Beek Ubbergen lopen. Een korte, mooie wandeltocht van 6,5 kilometer tot aan het hoofdkwartier van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Daar krijgt u een eenvoudig maar lekkere broodjes lunch.

Tijdens de lunch houdt Jaap Dirkmaat, voorzitter van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, een korte lezing over zijn favoriete landschap en over de actuele stand van zaken van het Nederlandse landschap. U heeft dan ook gelegenheid tot vragen.

Na de lunch gaan we met Jaap Dirkmaat in de directe omgeving een aantal voorbeelden van mooi kleinschalige agrarische cultuurlandschap bekijken. Met heggen, hagen, houtwallen, bomensingels, bloemrijke weilandjes. Rond drie uur kunt u makkelijk naar het station of de bus pakken naar uw auto.

Praktische informatie:

25 mei, 10.00 uur verzamelen op hoek Ubbergseveldweg/Beekmansdalseweg in Nijmegen. (op genoemde verzamelpunt is meer dan voldoende parkeerruimte)

Lopend vanaf station Nijmegen is het iets minder dan drie kilometer. Met de bus vanaf het station kan ook. Stadsbus 2, vertrek 9.38 uur van het station, uitstappen 9.50 uur, bushalte Broerweg. Dan is het nog 300 meter over de Broerweg lopen naar ons verzamelpunt.

Aan de Rijksstraatweg, op een paar honderd meter van het punt waar we eindigen, gaan er bussen terug naar station Nijmegen. 

Kaarten bestellen kan Volkskrant Inclusief.  Er zijn maximaal 30 deelnemers mogelijk  maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Wilt u liever zijn verbazing, gemopper en andere bevindingen in de Nederlandse natuur gewoon lezen dan kan dat hier.  

Caspar blikt in deze video terug op een jaar lang op zijn wandelschoenen door de Nederlandse natuur: 'Soms stap ik uit een trein in een godvergeten oord en begin ik te lopen door eindeloze velden, akkers, en denk ik: waar ben ik in godsnaam aan begonnen? 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden