Het Nieuwe Eten Unoxworsten

Unox blijft maar dollen met rookworst. Hoe smaakt worst met ‘zwarte peper en chilipeper’?

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Unox rookworst

De innovatie in het rookworstenschap blijft onverminderd doordenderen. Na de rampzalige introductie van Unox’ vegarookworst vorige maand (strekking: niet binnen te houden), volgt de fabrikant nu met een Brandt & Levie-achtige kruideninjectie: de varianten ‘nootmuskaat, witte peper en een beetje venkel’ en ‘zwarte peper en chilipeper’.

‘De verkaramelzeezoutisering van de rookworst is nabij’, twitterde columnist Sylvia Witteman, met 341 likes tot gevolg. Niemand had het nog over de vegaworst. Een pr-technische afleidingsmanoeuvre van Trumpiaanse allure, mogen we wel zeggen. Maar goed, nu de smaak nog.

De ‘beetje venkel’-rookworst leidt tot gemengde reacties. ‘Te wee’, vindt de een. ‘Subtiel’, zegt een ander. ‘Gewoon een rookworst’, volgens de derde. De met peperkorrels gespikkelde rookworst slaat direct aan bij het proefpanel. ‘Er mag nog wel wat meer chili in’, zegt een collega. Een ander vraagt na het eerste spicy-smoky hapje of ze wellicht een heel broodje peperworst mag, wat uiteraard direct gefaciliteerd wordt.

Even later verzucht het gezelschap dat elke rookworst gewoon heel lekker is en een smaakjesrookworst dus ook, mits niet te mal. Een panellid dat anoniem wenst te blijven verzucht: ‘Je mag me ’s nachts wakker maken voor een warme worst.’

Cijfer: 8

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.