DE GIDSHet nieuwe eten

Tot ijs omgesmolten semidropjes: ludiek geprobeerd, maar nee

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Red Band-ijs.Beeld Red Band

Nu de ijstijd weer op het punt van beginnen staat, hebben zich in de vriezer alvast twee nieuwelingen op ooghoogte gepositioneerd. Ze zijn allebei klein van stuk en van het weinig veelbelovende type ‘tot ijs omgesmolten semidropje’.

Dropfruitduo’s, de winegums van Red Band, verworden op een stok tot waterijs met een dropsmaakcoating. De verkleumde versie van Venco’s schoolkrijt komt neer op een dropsmaakstaaf gehuld in een aromaroomlaag: pepermunt, vanille en anijs. De opmerking ‘met natuurlijke kleur- en smaakstoffen’ kan de chemische zweem niet wegnemen.

Op de verpakking lezen we het niet terug, maar de bloggers die samen het pr-welkomstcomité vormden schreven braaf het presenteerblaadje van de producent over: niet likken! Bijten, dan zouden de smaken het best tot hun recht komen. Ludiek geprobeerd, maar de vraag blijft of drop ooit tot zijn recht kan komen op of in ijs. 

Op de doos liggen aan de voet van de ijsco’s de snoepjes toch echt de betere versie van zichzelf te zijn. Niets meer aan doen.

Cijfer: 5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden