De GidsHet nieuwe eten

Tegua-pindakaas met meer proteïne smaakt toch wat saai

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

PindakaasBeeld .

In de supermarkt wordt de bewuste stadsmens tegenwoordig gewezen op eigenschappen die het voedsel allang bezat maar die sinds kort marketingwaardig zijn. In de Albert Heijn kun je nu een heel schap humus tegenkomen met tientallen labeltjes ‘vegan’, eentje voor elk bakje. 

Net zoiets: omdat de gezonde en sportieve mens sinds een paar jaar het belang van eiwitten heeft ontdekt, staat nu op vele producten groot vermeld dat er (extra) veel proteïne in zit: kwark, noten, ijs, pannenkoeken. 

In het toch al jaren uitdijende pindakaasschap staan sinds kort twee varianten van het merk Tegua: ‘High Protein’ en ‘High Fiber’. De matzwarte draaidop en de schreeuwerige belettering verraden dat mannen met spierambities de doelgroep zijn. 

Er zit inderdaad wat meer proteïne in de pindakaas van Tegua dan in de gangbare merken. In Calvé 20 gram per 100 gram, in Tegua 36,5 gram. De pindakaas is nogal vloeibaar en olieachtig, plakt zeer sterk aan het gehemelte en over de smaak kunnen we kort zijn: die is mild, saai bijna. Maar wie voedsel vooral ziet als bouwstenen voor spiermassa zal wellicht niet veel om smaak geven. 

Cijfer: 6

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden