de Gids Het nieuwe eten

Spelt bananenpannekoekjes. Een verwenontbijtje, of toch niet?

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

In het schap ‘lekker makkelijk’ van de supermarkt heten pannekoeken pancakes, alsof dat ze lekkerder zou maken. Verder loop je kans om op verpakkingen het gruwelwoord ‘verwenontbijt’ tegen te komen. Grote kans dat je dan al hebt gegeten en gedronken.

Maar kom op, gemak dient de mens, we dropten de spelt bananenpancakes van Albert Heijn (vier stuks voor € 1,99) in de oven (5 minuten op 180 graden, wel even de oven voorverwarmen) en probeerden er een met en een zonder schenksiroop van Van Gils. Voor we verder gaan: we hebben het hier over little pancakes. De doorsnede is ongeveer 10 centimeter.

De pannekoekjes zijn aan de dikke kant, een kleine centimeter, maar gelukkig aangenaam luchtig. De bananensmaak komt goed naar voren. Dat kan ook bijna niet anders, want het product is gemaakt van ‘echt fruit’, aldus ah.nl. De pannekoekjes bestaan voor 37 procent uit bananenpuree, gemaakt van echt fruit dus.

Is dit een verwenontbijt? Daar zullen de meningen over verschillen. Er gaat niets boven een verse, dampende pannekoek die rechtstreeks vanuit de koekenpan op het bord glijdt, elke keer weer is het een verwenmomentje, maar het had slechter gekund.

Cijfer: 7

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden