RubriekHet nieuwe eten

Scroppino mousse, een hap Fruittella-prut met de nasmaak van een alcoholhoudend medicijn

Wat ze niet verzinnen, in de voedselindustrie!

Scroppino mousse HNE

In aanloop naar de feestdagen verschijnt er bij de supermarkten een schier eindeloos assortiment van nieuwe luxueuze en tamelijk overbodige gemaksproducten, zoals in bacon gerolde boontjes en vooraf gesorteerde groentepakketten, bijvoorbeeld voor iets dat ‘bloodymarysoep’ heet. De afweging die je bij het schap meestal maakt: hoe weegt dit gemak op tegen het verlies in smaak, versheid en euro’s?

Van alle feestelijkheden waarmee je een kerstdiner kunt opfleuren, is de scroppino waarschijnlijk het tussengangetje dat het meest gebaat is bij bereiding op het laatste moment. In restaurants zie je weleens hoe de bediening aan je tafel het sorbetijs door de prosecco klopt om het in een perfect luchtig, mousserend en smeltend papje in je coupe te doen belanden.

Albert Heijn heeft nu voor 99 cent in de koeling bij het gebak een plastic champagneglas staan met ‘Scroppino mousse’, met daarin onder meer kokosolie, varkensgelatine, room, citroensap en 2,5 procent ongedefinieerde alcohol. De mousse is dik, zuivelachtig en sponzig, de citroensmaak is zo chemisch als wat, en zo krijg je het gevoel dat je een hap Fruittella-prut neemt met de nasmaak van een alcoholhoudend medicijn. 

Proost! Op volgend jaar, waarin we alles weer zelf doen. En dan echt.

Cijfer: 3

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden