Het nieuwe eten bananenbrood

Saai bananenbrood van een supersympathieke fabrikant

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Het helemaal zelf gebakken biologische bananenbrood naar een recept van ‘Pauline’ viel afgelopen weekeinde in de voetbalkantine redelijk in de smaak. Van een medespeler had het wel iets zoeter gemogen, ‘minder saai‘. Een ander zei dat je er wel iets te drinken bij moest nemen, ‘bier’. Dat was een grapje.

De ‘Banana breadmix’ – we blijven niet zeuren over dat irritante gebruik van het Engels, maar het moet nou echt eens stoppen – van Leev roept gemengde gevoelens op. Het brood is een tikkeltje sponsachtig. Omdat er geen suiker is toegevoegd, is het inderdaad niet erg zoet.

Nog iets: de prijs. Tegen betaling van 2,59 euro ontvang je dus alleen maar een pakje beslag, een mengsel van bakpoeder, speltbloem, speltmeel, koekkruiden en zout. Tel daar een som geld voor drie eieren, drie bananen en 60 gram dadels bij op en het is duidelijk dat je hier niet voor een dubbeltje op de eerste rij zit.

Maar verder geen kwaad woord over Leev, de supersympathieke fabrikant van ‘eerlijke, biologische ontbijtproducten, bakmixen en overheerlijke tussendoortjes’. De winst die Leev maakt - daar komt het - vloeit in zijn geheel naar goede doelen. Mooi hoor.

Cijfer: 6,5

Plannen om uit eten te gaan, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Foodvlogger Mooncake gidst je langs de lekkerste (en vaak nog onbekende) keukens – van fenomenaal Palestijns eten in Drachten tot verfijnde Cambodjaanse gerechten in Breda.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden