proeverij wijn

Onno Kleyn tekent voor een sauvignon met cassis en aardbei

Zou dan nu eindelijk de zomer een beetje doorzetten? Ik ben een beetje moe van die proefzakjes met zon die we telkens mochten openscheuren en die maar genoeg waren voor twee daagjes. Nee, dan hebben de bewoners van Valencia het beter. Te goed, dat is waar. Zeker in het achterland waar steeds betere wijn vandaan komt ben je zelf al rap een stuk vlees op de barbecue. Waarbij die wijn dan weer opperbest smaakt natuurlijk.

Waar ooit deze Spaanse streken grossierden in veel te ruig rood en plakkerig zoet wit leidt men nu het wijnmaakproces richting frisheid. En dan bedoel ik zeker ook in de rode wijnen. Zuur hoort in wijn als tegenhanger van de alcohol – als er te weinig van is valt de smaak plat op zijn gezicht. Neem de Monastrell Cabernet Sauvignon 2018 van Neleman die de Hema verkoopt. Biologisch, veganistisch zelfs – geen dierlijke eiwitten gebruikt bij het klaren en dergelijke – en een hartige, opwekkende kwaliteit voor een bescheiden prijs; het kan blijkbaar. Sappig fruit in geur en smaak, wat cassis en aardbei, ik teken ervoor. Een half uurtje koelkast doet hem goed!

Monastrell Cabernet Neleman, Hema.

Neleman Monastrell Cabernet Sauvignon 2018

Hema, € 6,-

Prijs/kwaliteit 8,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden