Het nieuwe eten Mona Oops!

Mona Oops! is geen wereldschokkende sensatie voor de papillen, maar een lekker toetje is het wel

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! 

Toetjesboer Mona gooide per ongeluk wat yoghurt, chocoladesaus en chocosnippers bij elkaar en ontdekte toen dat dat best wel prima smaakt. Nee, zo is het natuurlijk niet gegaan, maar toch probeert Mona je dit sprookje door de strot te duwen met het nieuwe product Oops!, omschreven als een ‘lekker toetje ongeregeld’.

De lagen yoghurt en chocolade zijn ‘half geroerd, half geswirld. Dwars door elkaar heen!’ Je waant je even in 1997 toen de McFlurry voor het eerst te koop was en je nog enthousiast kon worden van dit wonder van roertechniek en smaak.

‘Op z’n lekkerst als je niet roert’, is de passief-agressieve aanmaning op het etiket van Mona Oops!. Immers, de belofte is ‘geen hap hetzelfde’. In het toetjesschap stond overigens ook nog de variant Peach Hazelnut, maar uw non-culinair recensent was bang dat niet te kunnen binnenhouden op de maandagmorgen.

Dan maar Double Choco dus. A priori een weinig Oops-achtige combinatie en ook na de eerste twee happen (die toch vrijwel hetzelfde smaakten) blijkt Oops! geen wereldschokkende sensatie voor de papillen te zijn. Sterker, de substantie en smaak lijken vrijwel identiek aan Danio Stracciatella. En dat is nogal nom-nom-nom.

Ongeregeld of niet, een lekker toetje is het wel.

Cijfer: 7,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden