Het nieuwe eten Radler-kwarktaart

Lekker zo'n Radler, maar in een kwarktaart?

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie. 

Zelf zijn we niet zo’n Radlermens, maar voor de vrouw en de zoon waren we graag bereid een hopelijk verfrissende kwarktaart te bereiden waarin 30 centiliter van deze populaire en alcoholarme (2 procent) zomerdrank is verwerkt. Spoiler: prima taart!

Radler is frisdrank en bier tegelijk en al bijna een eeuw oud, naar verluidt. De Beierse kroegbaas Franz Kugler had in 1922 het lumineuze idee om voor dorstige fietsers een nieuwe drank samen te stellen. Hij mengde citroenlimonade met pils en bedacht meteen ook maar een naam. Fahrrad werd Radler. De rest is geschiedenis.

Maar in een kwarktaart?

Te koop bij de betere supermarkt.

We nemen de proef op de som, met de Radler kwarktaart van Home Made. De bereiding blijkt een fluitje van een centje te zijn. Binnen een kwartier staat de taart op het aanrecht. Daarna nog wel even 2½ uur laten opstijven in de koelkast, dus begin op tijd.

De smaak blijkt raak te zijn: 'zomers' zouden we het willen noemen, wat met deze temperaturen goed van pas komt. De smaak van de taart wordt, ere wie ere toekomt, bepaald door de Radler en dan vooral het citroendeel van deze combinatiedrank.

Voor sommigen zal het mogelijk een teleurstelling zijn, maar de pils proef je er niet in terug en de alcohol al helemaal niet. Je kunt de Radler dus moeiteloos vervangen door citroenlimonade – toch een tegenvaller.

Cijfer: 8

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.