Het nieuwe EtenShrubs

Het nieuwe eten: engels cocktaildrankje met appel(cider)azijn

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Nonsuch Shrubs

Het Britse bedrijfje Nonsuch maakt shrubs. Shrubs? Leuk dat je het vraagt, zal een willekeurige foodblogger je antwoorden. Een shrub is een eeuwenoud drankje dat vijf millennia geleden werd gebrouwen in Babylonië, volgens de makers, wat één millennium te veel moet zijn gezien de geschiedenis van Babylon, maar goed, de Romeinen dronken het ook, en 18de-eeuwse  kolonialen in Noord-Amerika, en 19de-eeuwse Britse smokkelaars, dus met dat verhaaltje dat die cocktailshaker met een amicale knipoog aan u opdient zit het wel snor. En er zit appel(cider)azijn in, wat al een aantal jaren de gezondheidsmeters zo ver doet uitslaan dat bloggers volautomatisch beginnen te kakelen over ‘ontgiften’ en ‘helpt de weerstand’ en 21 andere non-verifieerbare claims. 

Ruim voldoende materie dus om het marketingplan-alarm te doen afgaan, maar alle argwaan terzijde: de shrubs van Nonsuch zijn alle vier heel lekker, en uit louter raarheid ook prima brandstof voor blogosfeer nummer 3, de opkomende subcultuur van sociaal geaccepteerde probleemdrinkers die nerveus op zoek zijn naar een alternatief voor alcoholica. Dichter bij sladressing zult u in een glas met ijsblokjes niet komen, maar dichter bij overtuigende fruit- en kruidensmaakjes die níét doodslaan in zoetigheid ook niet.

Cijfer: 8

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden