Rubriek Het nieuwe eten

Het is moeilijk voor te stellen dat we ooit leefden in een wereld zonder truffelkruidnoten

Proseccokruidnoten van de Hema. Beeld Hema

Het is moeilijk voor te stellen dat we ooit leefden in een wereld zonder truffelkruidnoten. Of dat er überhaupt geen kruidnoten waren met chocoladecoating. Niet eens zo lang geleden had je alleen discussie of je kruidnoten, pepernoten of bakkersnoten zei, nooit over welk smaakje je vanavond achterlaat met het gevoel: gadverdamme, wat was dat weer lekker.

Toch kun je inmiddels vraagtekens zetten bij de vooruitgang in het kruidnotenschap, dat de afgelopen twee jaar, zoals zoveel producten, keihard ten prooi gevallen is aan de karamelzeezoutisering en verspelting van Nederland. In de Hema kunt u zich te goed doen aan kruidnoten in de smaken cappucino, stroopwafel, pumpkin-spice en prosecco.

Dankzij de hoge ‘WTF!?’-factor proberen we die laatste twee smaken. Want prosecco, hoe smáákt dat in godsnaam op een kruidnootje? Het antwoord is ontnuchterend: naar witte chocolade met een lichte anijstwist. Vies? Nee, dat niet. Maar feestelijk is anders.

De oranje gekleurde pumpkin-spice, geleend uit het herfstassortiment van de Starbucks, worden ter redactie meermaals voor borrelnoten aangezien. Eenmaal geproefd valt de scherpe kaneelsmaak te omschrijven als een kruidige hap herfst. Gadverdamme, best lekker.

Cijfer: 6

De oranje gekleurde pumpkin-spice kruidnoten van de Hema. Beeld Hema
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.