Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Staatsbosbeheer geeft op 10, 17 en 20 februari in Langelo een minicursus over de historie van het Nederlandse bos, over flora en fauna en de toekomst. Na twee avonden theorie volgt een tocht door het bos rond Langelo. Kosten ¿ 10. Aanmelden 0592-61.32.81.

Gelderland/Flevoland

Harderwijk viert morgen vanaf 12 uur weer de Nostalgische Havendag, met versierde boten, oude ambachten, duikdemonstraties, zang en een kinderhoek. Entree gratis. Het Dolfinarium organiseert speciale rondleidingen waarvoor de toegangsprijs ¿ 7,50 bedraagt.

Centraal in een wandelexcursie van Staatsbosbeheer op 9 en 16 februari in het bos bij Overasselt is de roep van uilen. Vertrek 21 uur vanaf het kantoor aan de Donderbergweg. Duur twee uur; kosten ¿ 2,50. Aanmelden 024-622.17.67.

Noord-Holland/Utrecht

'Ontdek het heelal' is het motto van de landelijke Sterrenkijkdagen op 11, 12 en 13 februari. Sterrenwachten, planetaria en telescoopbezitters zetten - meestal gratis - hun deuren open. Er zijn diaklankbeelden, voordrachten en zelfs een expositie. Het coördinatiepunt is De Koepel in Utrecht.

Een overzicht van de deelnemers aan de Sterrenkijkdagen vanaf 7 februari op Internet: www.dekoepel.nl of vanaf 10 februari op Teletekst pagina 718.

Een winterwandeling (6,5 km) in Oudendijk voert morgenmiddag door de mooiste plekjes van de polders Beetskoog en Beemster. Vertrek 14 uur vanaf eetcafé Les Deux Ponts; kosten ¿ 5 per persoon.

Gidsen wijzen op 13 februari op winterbloeiers in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Ze staan tussen 11 en 14 uur klaar bij de ingang. Het Arboretum is open van 10 tot 16 uur. Toegang ¿ 3, kinderen tot 12 jaar gratis.

Zuid-Holland/Zeeland

Vandaag en morgen wordt in Poeldijk de Westlandse Antiekbeurs gehouden in centrum De Leuningjes aan de Julianastraat 49. De beurs is open van 11 tot 16 uur. Toegang ¿ 10.

In het Nivon-café in Rotterdam is morgen (12-15 uur) een voorlichtingsmiddag over wandelen in Frankrijk. Met dia's en kaarten. Toegang gratis.

Margriet Pauw houdt op 11 februari in het Nivon-café in Leiden een dialezing over Madagascar. Aanvang 20 uur; toegang voor leden ¿ 4, voor niet-leden ¿ 5.

Brabant/Limburg

Urania in Maastricht was een mysterieus bedrijf. De enige Jugendstil-tingieterij in Nederland sloot in 1910 de poort, maar niemand weet wanneer precies of waarom en hoe het er toeging. Tot en met 26 maart toont Museum Spaans Gouvernement aan het Vrijthof honderd voorwerpen van Urania. Informatie: 043-321.13.27 of op www.hollandmuseums.nl.

Archeoloog Erik Drenth vertelt op 15 februari (aanvang 20 uur) over de klokbekercultuur en de nieuwste vondsten en inzichten op dat vlak. De (gratis) lezing wordt gehouden in Museum 't Oude Slot in Veldhoven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden