mededeling transitie team

Dit bericht van het Transitie Team gaat vandaag over het opheffen van de studie Nederlands aan de Vrije Universiteit van Amsterdam

Wekelijks geeft Micha Wertheim op deze plek berichten van het Transitie Team door aan de bezoeker van de Volkskrant-website.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Vlok, en ik ben één van de 1374 stagiairs die werkzaam zijn bij het Transitie Team en ik mag vandaag het bericht van het Transitie Team helemaal zelf schrijven en omdat er geen budget is om een vaste kracht op deze klus te zetten is het vooral echt een goede kans voor mij om dit een keer te mogen schrijven. Dat zegt mijn begeleider ook en die kan het weten want zei loopt hier zelf al meer dan acht jaar stage bij het Transitie Team.

Dit bericht van het Transitie Team gaat vandaag over het opheffen van de studie Nederlands aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Wij van het Transitie Team vinden dat dus helemaal niet erg, want verandering hoort natuurlijk wel bij een Transitie.

Nederlands is natuurlijk echt wel heel belangrijk want het is de taal die we spreken maar omdat er nu goede spellingscontrole is op de tekstverwerkers van de computers is het niet meer nodig dat mensen nog zelf Nederlands studeren.

Alle woorden die in het Nederlands zijn staan al in het woordenboek. Woorden die nog geen betekenis hebben staan niet in het woordenboek maar omdat ze geen betekenis hebben zijn dat dus ook eigenlijk nog geen woorden maar geluiden.

Natuurlijk zijn er een boel romans die je bij Nederlands kan bestuderen maar die worden gelukkig verstript dus dat is wel fijn en je kan als het een goed boek is ook de film natuurlijk gewoon kijken. Als er geen film van is dan was het waarschijnlijk ook niet zo’n goed boek moet je maar denken.

Er kunnen wat ons betreft nog veel meer studies opgeheven worden. Waarom zou je bijvoorbeeld geschiedenis studeren als je het ook allemaal op kan zoeken op het internet?

Wat we wel heel belangrijk vinden is dat mensen er na de Transitie uitzien alsof ze gestudeerd hebben. Mannen zullen na de Transitie allemaal dubbelbreasted pakken dragen en goed gepoetste schoenen zijn ook chill. Voor vrouwen geld dat ze een mantel pak aan hebben als ze iets gaan doen want als je er professioneel uit ziet dan ben je professioneel. Alle stagiaires bij het Transitie Team dragen daarom (mantel) pakken die we zelf betalen omdat de stage vergoeding niet genoeg is maar dat is een goede investering.

Tenslotte moeten we niet vergeten dat je gewoon nog Nederlands kan studeren aan andere universiteiten. Wel is het jammer dat die studie niet past in het internationale karakter van The University Colleges of Excellence. Daarom stelt het Transitie Team voor om de studie Nederlands voortaan alleen nog in het Engels aan te bieden.

Dit was mijn bericht van het Transitie Team. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik vond het zelf wel leuk om te schrijven.

Volg me op Instagram. En vergeet ons niet te liken!

Groetjes!

De stagiair

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden