Het nieuwe etenLinzenchips

Deze zak linzenchips zouden we in één keer leeg kunnen kanen

Wat ze niet verzinnen, in de voedselindustrie!

Het wisselvallige assortiment groentechips – soms eet je semi-krokant kauwpapier, soms lichtverteerbare smaakbommetjes – heeft een uitbreiding gevonden in het biologische schap. Het merk Bio Today - ‘100 procent organic, all natural’ – maakt nu hummuschips en linzenchips.

‘Boost je snack-mood met deze peulvruchtenchips’, spoort de achterkant van de zak aan. Wat dat precies betekent ondervinden we door de linzenvariant te proberen. De gekrulde vierkantjes, denk aan de vorm van cassavechips en de textuur van kroepoek, zijn bubbelig-luchtig krokant en geven een subtiele smaak van zout, zuur, zoet en vet. De kurkuma die tussen de ingrediënten staat, proeven we zo goed als niet. Overigens zit er wel gewoon aardappelzetmeel en aardappelmeel in.

Na de eerste paar chipjes komt het besef: we zouden die zak wel in één keer leeg kunnen kanen. De beloofde ‘lower in fat than regular potato chips’ maakt dat je niet snel verzadigd bent en de 2,4 gram zeezout draagt bij aan de doorvreetfactor. Dus dit is hoe het voelt als je snackhumeur een oppepper van jewelste krijgt.

Cijfer: 8,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden