Tv-tips25 augustus

De Volkskrant tv-selectie voor zaterdag 25 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Het Kleine Reuze Meisje tijdens het straattheater in Leeuwarden.Beeld ANP

Mary Poppins

(Robert Stevenson, 1964)

Zaterdag, SBS 9, 20.30 uur

The Sound of Music moest nog verschijnen toen Julie Andrews in deze Disneyklassieker een onvergetelijke nanny neerzette, die neerdalend vanuit de wolken een Brits gezin op het goede spoor zet. Het verhaal van P.L. Travers werd van zijn scherpe kantjes ontdaan om alle ruimte te geven aan zang, dans en special effects - én Technicolor - waarmee een nog altijd bruisende feelgoodfilm werd gemaakt.

What Maisie Knew

(Scott McGehee, David Siegel, 2012)

Zaterdag, Canvas, 23.35 uur

Prachtige Henry James-bewerking, maar dat het bronmateriaal uit 1897 stamt valt nergens uit af te leiden. Een verhaal van nu, met zijn vechtscheiding, onder werkdruk bezwijkende ouders – en een kind van de rekening. Dat kind, ongewoon knap en geloofwaardig gespeeld door de 6-jarige Onata Aprile, staat centraal zonder zelf veel aan het verhaal bij te dragen. Voor haar ouders, en in mindere mate hun nieuwe geliefden, is ze een blanco canvas, iemand op wie ze hun eigen wensen en behoeften kunnen schilderen.

Jeune & Jolie

(François Ozon, 2013)

Zaterdag, NPO 2, 23.45 uur

Ze komt uit een gelukkig, welvarend nest, dus voor het geld of de aandacht hoeft ze het niet te doen. Wat dan wel de reden is waarom de 17-jarige Isabelle er een goedbetaald dubbelleven als callgirl op nahoudt, laat regisseur-scenarist François Ozon in Jeune & Jolie keurig in het midden. Weet Isabelle niet hoe ze een normale relatie moet onderhouden? Of vindt ze in vaste klant Georges (Johan Leysen) een vaderfiguur? Voor de hand liggende verklaringen zijn het, terwijl Isabelle zelf geen woord loslaat over haar motieven. Het is een houding die lijkt te schommelen tussen puberale rebellie en vroeg volwassen ongenaakbaarheid, en zo speelt Marine Vacth (destijds 23) haar personage dan ook: weerbarstig en gesloten in haar schoonheid; vaak een jonge vrouw die zich door niemand laat vatten, soms een kind dat slechts geknuffeld wil worden.

De reuzen in Leeuwarden

Zaterdag, NPO 2, 20.20 uur

Vorig weekend wandelden de reuzen van het Franse gezelschap Royal de Luxe Leeuwarden binnen: 400 duizend mensen zagen de drie metershoge schepsels tot leven komen – gemaakt van hout, stof en staal, en aangestuurd door meer dan veertig theatermakers. In dit programma een kijkje achter de schermen, wanneer de burgemeester, projectleiders en vrijwilligers de komst van reuzen voorbereiden.

Uitmarkt

Zaterdag, NPO 2, 21.00 uur

Live vanaf de Uitmarkt in Amsterdam de show van Ellen ten Damme met haar favoriete Franse en Duitse liedjes uit de vorige eeuw. Om 22.40 uurgevolgd door soulconcert The Revolution Televised door onder andere de HAYP band, Ivan Peroti en het ZO! Gospel Choir.

Vranckx

Zaterdag, Canvas, 21.10 uur

Aflevering over de onbegaanbare wegen van Sierra Leone, waar je niet op wílt rijden, maar wel moet: treinen of binnenlandse vluchten zijn er niet. Vandi weet er alles van. Hij is eigenaar van een transportbedrijf en rijdt uit om een van zijn chauffeurs te helpen, wiens remmen het hebben begeven. De gestrande chauffeur blijkt al drie dagen te wachten: ‘Ik heb niets gegeten, niets gedronken, niets gerookt.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden