Recept Volkskeuken

De Volkskeuken: vegetarische Turkse pizza

Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag:  vegetarische Turkse pizza (snack voor 6 personen)

Vegetarische Turkse pizza Beeld Rinkie Bartels

Mijn dochter schurkt al een tijdje tegen vegetarisme aan. Eigenlijk vindt ze vlees eten niet kunnen: de vleesindustrie is zielig en naar, vlees eten is niet zo goed voor het milieu, ze vindt vegetariërs erg cool en als je geen vlees eet, hoef je ook geen vieze dingen als worst op je brood te eten.

Maar ja, over een week gaat haar slotjesbeugel er eindelijk uit en de spareribs waar ze al twee jaar echt zin in heeft, zijn van alles, maar niet vegetarisch.

Heel veel lekkere dingen zijn niet vegetarisch: biefstuk, kipkluifjes, en de Turkse pizza’s die ze zo graag eet. Zo wordt ze nooit een echte vegetariër. Tja. Aan die biefstuk kan ik niet zo veel doen, maar die Turkse pizza kan ik wel vega maken. Nepgehakt bleek niet zo lekker, maar tahoe wel! Kijken hoe ik het doe? Zie: volkskrant.nl/video

Recept  voor 6 personen

225 g tahoe

zout, peper

2 theel. gerookt paprikapoeder

1 theel. knoflookpoeder

1 ui

1/2 groene paprika

1 rode paprika

evt. 1 rode peper zonder zaadjes

30 g peterselie

15 g selderij

1 volle theel. gemalen korianderzaadjes

1/2 theel. komijnpoeder

2 theel. zout

1 borrelglas zonnebloemolie

1 klein blikje tomatenpuree

1 pak durum wraps (ongeveer 600 g)

1 kropje little gem

100 g geschaafde rode kool

1 rode ui

2 tomaten

5 cm komkommer in dunne plakjes

knoflooksaus en/of sambal of sriracha

Zet de oven op z’n heetst. Mijn oven gaat tot 220 graden. Druk het vocht uit de tahoe, snijd het in stukken en prak het tot kruimels (of gebruik je keukenmachine). Meng het met wat zout en peper, het paprikapoeder en het knoflookpoeder.

Hak de ui, paprika, eventueel de rode peper, peterselie en selderij heel fijn (of gebruik je keukenmachine) en meng het met de tahoe, de gemalen korianderzaadjes, het komijnpoeder, de zonnebloemolie, het zout, de tomatenpuree en 70 ml water. Roer goed.

Snijd de sla in reepjes, de ui in dunne ringen en de tomaten en komkommer in plakjes.

Leg twee vellen bakpapier neer. Leg op elk een durum, schep er een zesde deel van het groentemengsel op en spreid dat uit. Laat de randen vrij. Leg de wraps met papier en al op bakplaat en/of ovenrooster en bak ze 4 minuten tot de randen bruin kleuren. Haal ze eruit, beleg ze met groenten en doe er wat saus op. Vouw de onderkant om en rol vanaf de zijkant op. Wikkel in aluminiumfolie.

Pay-Uun Hiu, Sake Slootweg, Tallina van den Hoed, Onno Kleyn, Loethe Olthuis, Marie Louise Schipper en Marcus Huibers doen beurtelings suggesties voor de dagelijkse dis.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.