Recept De Volkskeuken

De Volkskeuken: Vegetarische taco’s met tahoe-picadillo

De suggestie voor de dagelijkse dis van uw Volkskok. Vandaag: taco’s met tahoe-picadillo, hoofdgerecht voor 4 personen.

Vegetarische taco’s met tahoe-picadillo. Beeld Tallina van den Hoed

Vandaag is mijn trouwdag. Ik trouwde toen ik nog studeerde en het grote voordeel daarvan is dat je dan nog prachtig jong en slank bent, dan hoef je je daar niet druk over te maken. Het betekende ook dat we niet zoveel geld hadden. Dat kan jammer zijn, want echt groots uitpakken lukt dan niet. Aan de andere kant hoef je een hoop keuzen niet te maken, omdat je die toch niet kunt betalen. Dat scheelt weer stress.

We trouwden op het beslist sfeerloze stadsdeelkantoor, liepen vanuit daar naar het Mexicaanse restaurant waar ik toevallig mijn bijbaantje had, waardoor we de wijn cadeau kregen en een goede deal konden sluiten voor de kosten van het menu. Vanuit het restaurant gingen we met de hele meute met de tram naar het feest: de studentenkroeg waar we elkaar hadden leren kennen.

Dat eten, dat was lekker. Het malle is dat ik van heel veel bijzondere gelegenheden in mijn leven de menukaart heb weten te bemachtigen, maar dat ik dat bij mijn eigen trouwdag ben vergeten. Ik kan het niet meer opvragen, want het restaurantje bestaat niet meer, evenmin als het stadsdeelkantoor, trouwens. Gamba’s, waren het, en heerlijk gevulde inktvisjes… en daarna taco’s. Lekker rommelig eten. 

Ingrediënten

plantaardige olie

400 g tahoe

1 ui

1 rode of gele paprika

2 tomaten

1 klein blikje zwarte bonen

12 tacoschelpen

sla

geraspte kaas

Voor de kruidenmix:

3 theel. paprikapoeder

6 theel. gemalen komijn

2 theel. cayennepeper

3 theel. oregano

2 theel. gemalen korianderzaadjes

1 theel. knoflookpoeder

1 theel. grofgemalen rode peper

3 theel. zout

1 theel. gemalen peper

1 theel. uienpoeder

Doe alles voor de kruidenmix in een schoon potje. Schud het en plak er een labeltje op. Snijd de tahoe in blokjes en dep ze goed droog. Meng ze met een ruime eetlepel kruiden met een sliert olie. Laat het even staan. Snipper de ui en de paprika, snijd de tomaten fijn, giet de bonen af. Bak nu de tahoeblokjes in wat olie. Voeg dan de ui en paprika toe en bak het een paar minuten. Doe de tomaten en bonen erbij en laat nog 10 minuten bakken.

Was, droog en scheur de sla. Laat iedereen naar believen picadillo, sla en geraspte kaas in zijn taco doen. Ook lekker met crème fraiche, avocado, jalapeñopepers en pittige saus. Geen zin in vegetarisch? Het is ook heel lekker met gehakt of kipfilet. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.