recept geitenkaasdriehoekjes

De Volkskeuken: knapperige fopgroenten

De suggestie voor de dagelijkse dis van uw Volkskok. Vandaag: geitenkaasdriehoekjes, snack of bijgerecht, 25 stuks.

Geitenkaasgroentesnacks Beeld Tallina van den Hoed

Ingrediënten: 

600 g groenterestjes, ik gebruikte ui, bleekselderij, broccoli, prei, peultjes, winterpeen, doperwten, spinazie, maar iets anders kan natuurlijk ook

olijfolie

zout, peper

1 theel. paprikapoeder

2 eieren

200 g geitenkaas

50 g boter

1 pak loempiavellen (ontdooid)

1 april, kikker in je bil! Niets zo leuk als een grap. Tenminste, dat hoop je. Ik haat dingen als tandpasta op de deurgreep, zout in je koffie, verstopte sleutels, en dat was de laatste jaren wel het niveau van de kindergrappen.

Ik heb ze één keer teruggepakt: ik vond op internet hoe je zelf papieren bakjes kon vouwen, die heb ik gevuld met confetti en tussen elke dichte deur geklemd. Elke keer dat ze een deur opendeden, kregen ze een lading confetti op hun hoofd. Telkens weer. Strontirritant vonden ze het. Dat was leuk.

Vandaag foppen we kinderen met deze snack: het lijkt heerlijk vet en slecht, maar het zijn groenten. Kijk hier voor een filmpje.

Snijd alle groenten klein en bak ze in wat olijfolie. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe en 50 ml water, roer het en laat het pruttelen tot het droog kookt. Laat het afkoelen.

Klopt 2 eieren los en meng het met de geraspte geitenkaas. Roer de groenten erdoor. Zet de oven op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Leg een grote plank voor je, zodat er twee loempiavellen op kunnen liggen.

Trek de vellen voorzichtig los. Een scheurtje of gaatje is niet erg, maar niet al te groot. Leg ze met een punt naar beneden, dat vouwt makkelijker.

Leg 3 centimeter onder het midden, in de punt, een ruime eetlepel vulling. Vouw de linkerzijde over de vulling heen, dan de rechterzijde: een vakje met een open bovenkant. Vouw dat vakje naar boven toe tot een driehoek, waarbij er aan beide kanten een strook overblijft. Vouw eerst één rand eroverheen en vouw het ‘oortje’ dat je over hebt eronder. Doe hetzelfde aan de andere kant. Tadaa, een driehoek.

Leg op het bakpapier en doe de rest. Je wordt er vanzelf handiger in.

Smelt 50 g boter en kwast de bovenkant van de pakketjes ermee in.

Bak ze in 20 minuten in de oven knapperig en gaar.

Waarschijnlijk heeft u nog wel loempiavellen over, maar geen plek meer op de bakplaat. Vries de resterende loempiavellen niet opnieuw in. Maakt eventueel nog meer hapjes met andere vulling. Misschien met iets extra pittigs erin, voor een leuk 1-april-effect. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.