Het nieuwe eten Vegan Magnum

De veganistische Magnum staat in voor de klassieke bolheidsbeleving waarvoor je het allemaal doet

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Vegan Magnum Beeld Unilever

Ook veganisten kunnen zich deze zomer in dubio ophouden bij de supermarktdiepvries. Tussen de potten Alpro, Ben & Jerry's en Professor Grun­sch­na­bel lonkte al de Cornetto Vegan. Sinds kort is er ook een veganistische Magnum, die dus dierlijke producten-vrij is, die dus melk-, boter-, kaas- en eierenvrij is. Wat heet: ‘de ultieme zuivelvrije Magnum-ervaring’, plantaardig vanilleijs voor ‘alle pleasure seekers’ gemaakt met erwteneiwit, ‘omhuld in duurzame krakende Magnum chocolade couverture’.

De Magnum Vegan is er vooralsnog alleen in de smaken classic en almond. Het is natuurlijk wel te proeven dat het ijs geen koemelk bevat, maar het ontbreken ervan is geen groot gemis. Echt heel goed gelukt is het chocolade-omhulsel, waarmee ‘een echte Magnum-kraakervaring’ (ja-ha zo kan-ie wel weer) staat of valt. Het aantal calorieën en het suikerpercentage staan met respectievelijk 234 en 22 per lekker vette ijsco gewoon in voor de klassieke bolheidsbeleving waarvoor je het allemaal doet. 

Overigens wordt van veganisten die zichzelf deze ijspret gunnen wel verwacht dat ze niet vies zijn van een beetje living on the edge, getuige een disclaimer op de ingrediëntenlijst: ‘Kan melk bevatten.’

Cijfer: 9

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden