De gidsHet nieuwe eten

De Omega 3 vissticks van Kapitein Iglo kregen een extra scheut visolie, en dat proef je

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

De nieuwe vissticks van Iglo: krokant en met Omega 3.Beeld Iglo

Kapitein Iglo, wie is er niet groot met hem geworden? De ‘ietwat gezette man van seniore leeftijd met een witte baard, gekleed in een traditioneel kapiteinsuniform’ (Wikipedia op zijn aller-, allerbest) heeft alle stormen overleefd en doet nog altijd zijn stinkende best om Nederland vanuit de diepvries aan de vissticks en andere visgerechten te helpen.

Nu zijn vissticks natuurlijk niet het eerste waaraan je denkt in een rubriek die over het nieuwe eten gaat, maar Iglo heeft iets nieuws bedacht. Aan de Alaska-koolvisfilet is een extra scheut visolie (Omega 3!) toegevoegd. Dat is goed voor de gezondheid.

Het kan verbeelding zijn, het was alweer even geleden dat we vissticks aten, maar dat proef je. Verder is dit retrovoedsel zoals retrovoedsel is bedoeld. Het is niet zo gek dat in de diepvries een half dozijn, overigens zeer gunstig geprijsde visstickvarianten ligt opgestapeld. Wel is het jammer dat het welbekende krokante goudgele jasje na bereiding altijd wat aan de slappe kant is, of de sticks nou in de oven worden bereid of in de koekenpan.

Serveertip: besprenkel de vissticks kort voor het serveren met citroensap.

Cijfer: 8,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden