De GidsHet nieuwe eten

De nieuwste frikandelhybride is minder lekker dan spraakmakend

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: frikandel-speciaalsalade.

Frikandel speciaal-salade van Jumbo.Beeld Jumbo

Na de run op Aldi’s frikandellenvlaai en Lidl’s frikandelpizza stagneerde de frikandelhybridehype. Maar toen Jumbo deze maand een frikandel-speciaalsalade in het schap schoof, schreven nieuwssites er weer ijverig stukjes over. Ha ha, frikandel-speciaalsalade! ‘We willen onze klanten verrassen, onder meer door het aanbieden van spraakmakende producten’, tekende het Brabants Dagblad op uit de mond van een woordvoerder.

Hoe lekker is lekker gek? De oranje frikandel-speciaalsalade ruikt friszurig zoals willekeurig welke sandwichspread, kip-kerriesalade of chips-met-snacksaussmaak. Op de lange ingrediëntenlijst valt te lezen dat er 28,9 procent ‘gebraden frikandel’ in zit (Beter Leven: 1 ster). De smaak is oké, maar daar doet iemand die geregeld met smaak een frikandel speciaal eet het natuurlijk niet voor. 

Laten we het zo zeggen: de frikandel komt beter tot zijn recht in de nieuwste carnavalskraker van de Tilburgse groep Veul Gère, waarin-ie een glansdubbelrol te pakken heeft. ‘Un lekker delleke/strak in ut velleke/vet ordinair jèh die lust ‘m toch zo gèèr/un lekker delleke/die naai ik elleke/avond veur ik gao naor bed/nog in ut vet.’ 

Cijfer: 6,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden