De GidsHet nieuwe eten

Danio Tompouce smaakt zoals het klinkt en dat is best lekker – als je er zin in hebt

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: limited edition Danio tompouce.

Danio tompouce

We kunnen hier natuurlijk de geschiedenis van de tompouce terug volgen naar de Franse mille-feuille, oorsprong van een Hollands stuk gebak dat zodra het in Nederland arriveerde echt helemaal nooit meer zou veranderen, zoals dat hier gaat met geïmporteerde tradities. Maar dat heeft weinig zin want het concept van de tompouce gaat voor de Danio - limited edition - romige kwark met Tompouce-smaak in de blender. En we hebben het trouwens over slechts 1,8 procent ‘stukjes cake‘. Het smaakt alsof iemand een doos tompouce bij de Hema heeft gehaald, de gele vulling eruit heeft geschraapt en heeft vermengd met volle yoghurt. Dus, best lekker, als je hier zin in hebt.

Op de website van Danio lezen we dat we de Tompouce-smaak te danken hebben aan een wedstrijd die ons even was ontgaan. Tompouce won nipt van ‘speculaas‘, met naar we hopen ‘drop‘ op een kansloze derde plek – een soort rood-wit-blauw van het Nederlandse smakenpalet. Maar Danio kent zijn consumenten en meldt dat ook ‘speculaas‘ in het smakenpalet van 2020 zal worden opgenomen. Iets zegt ons dat we nog niet helemaal klaar zijn met die dropsmaak.

Cijfer: 6 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden