De Gids Het nieuwe eten

Breaker Oats: Met haver dus, maar Melkunie vindt het in het Engels cooler klinken

Wat ze verzinnen in de voedselindustrie!

Breaker Oats.

‘Since 2001’, vermeldt Melkunie trots op de verpakking van de nieuwste Breaker. Het bruin caféiaans vermelden van zo’n jaartal wordt eigenlijk pas indrukwekkend naarmate de jaren echt flink verstreken zijn, maar het is in dit geval toch een (on)prettige geheugensteun: de go-to slurpyoghurt voor to-go-eters is al achttien jaar onder ons. Wat worden we snel oud.

Er was al een extra proteïnevariant. Aan het idee van ‘het tussendoortje dat altijd tussendoor kan’ is nu een nieuw trend-ingrediënt toegevoegd: oats. Haver, dus, maar Melkunie vindt het in het Engels cooler klinken. Nog een schepje cool erbovenop: het gaat om ‘steel cut oats’, haver die alleen gesneden wordt en niet ook nog eens geplet. Havergrutten, in het Nederlands. Alles voor ‘de bite’, die stevig belooft te zijn maar toch een beetje weeïg is, want gedrenkt in een natte substantie. 

Waarom zijn er eigenlijk alleen Breakers met gezoete yoghurt, yoghurt met een smaakje? De bosbes-framboosvariant slobbert lekker weg, daar niet van. Ananas-mango hebben we niet geproefd. De haver is een vullende toevoeging, maar voor de betere haverbeleving blijft Het Nieuwe Eten rustig in een pannetje haverpap roeren. Toch jammer dat haverpap niet te slurpen is.

Cijfer: 7

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden